Els Pressupostos del Govern espanyol per aquest any 2013 preveuen 12,9 milions d’euros per a millores en carreteres de titularitat estatal a la demarcació de Lleida. En aquesta ocasió, la totalitat d’aquesta quantitat s’ha previst per a les principals vies internes del Pirineu.

Una part d’aquesta partida del ministeri de Foment correspon al pagament de la reforma de la carretera N-145, entre la Seu i Andorra, que ja està pràcticament executada.

Un altre dels trams en què s’ha previst invertir és el de l’Eix Pirinenc entre els quilòmetres 193 i 347, des de Bellver de Cerdanya (al límit amb la demarcació de Girona) i fins a la intersecció amb la N-230, al Pont de Suert. Aquesta franja inclou dos dels grans punts negres de l’Eix Pirinenc: el port del Cantó i el pas per Xerallo.

La tercera inversió prevista és a la N-1411, des la intersecció amb la N-260 fins al límit de concessió del Túnel del Cadí.

Des de la Subdelegació del Govern central no s’ha detallat quines són les actuacions concretes que es duran a terme en aquests punts de la xarxa viària pirinenca. Amb tot, s’apunta que els treballs que es duran a terme seran bàsicament de “conservació i explotació”.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada