Foment proposa una separació a la cruïlla de Montferrer en comptes de la rotonda

montferrerEl Ministeri espanyol de Foment ha tramès a l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò una nova proposta per a la cruïlla de la N-260, en la qual es descarta la reclamada rotonda i es planteja un arranjament alternatiu, que no convenç ni el consistori ni els veïns.

Concretament, el Govern central vol construir una mitjana de separació entre els dos carrils, prohibir els girs a l’esquerra i obligar els vehicles provinents de la Trobada a passar per sota del pas soterrat d’accés al camí d’Arfa, si volen anar en direcció a la Seu o Andorra.

La mesura ha estat pensada expressament per als cotxes i autocars que surtin de l’Aeroport en direcció nord. Arriba després que els veïns han alertat del risc d’accidents afegit que comportarà l’augment de trànsit d’entrada i sortida de la pista.

Un punt no resolt per la proposta és el dels conductors que vulguin creuar la N-260 des de Montferrer per anar cap a la Trobada o cap a Adrall, ja que hauran d’anar a girar, com a mínim, fins al polígon industrial del municipi i creuar igualment la carretera.

L’Ajuntament de Montferrer i Castellbò ja ha expressat el seu total desacord amb el nou projecte, ja que creu que acceptar-lo suposaria renunciar a la millora integral de la cruïlla, reclamada des de fa més de dues dècades. L’alcalde, Jordi Calvet, creu que la seguretat dels conductors hauria de passar molt per davant de les millores a l’aeroport per acollir vols comercials.

Carta a la ministra

De la seva part, la Plataforma d’Afectats per la Cruïlla ha titllat de “pantomima” i de “presa de pèl” la nova idea de Foment. El grup veïnal ha recordat que la subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, els va prometre l’estiu passat la construcció de la rotonda.

La plataforma ha tramès una carta a la ministra de Foment, Ana Pastor, en què li retreuen aquesta promesa incomplerta. També hi lamenten el fet que Pastor no s’aturés a visitar el punt negre, tal com li havien demanat, tot aprofitant la recent visita que va fer a Andorra, el 4 de febrer passat, per a la signatura del protocol sobre la gestió de l’Aeroport entre la Generalitat i el Govern andorrà.

Justament pel que fa a la pista de vol, l’alcalde de Montferrer ha aprofitat per criticar la nova denominació ‘Andorra-la Seu’. Calvet recorda que la instal·lació està entre Montferrer i Castellbò i Ribera d’Urgell i que, en tot cas, hauria d’incloure la denominació ‘Alt Urgell’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *