Foment de l’ús de la bicicleta entre la població més jove

Logotip de l'activitat Aprèn a rodar (Mobilitat)
Logotip de l’activitat Aprèn a rodar (Mobilitat)

La plaça del Poble d’Andorra acull, aquest dissabte, la primera Jornada infantil de mobilitat sostenible i seguretat ciclista, impulsada per Departament de Mobilitat amb col·laboració amb el comú d’Andorra la Vella. L’objectiu de la trobada és motivar els més petits a fer ús de la bicicleta perquè la puguin fer servir de forma autònoma, així com promoure l’ús d’aquest vehicle amb seguretat i dins d’una convivència. A més, la jornada també busca sensibilitzar la població respecte a la bicicleta i als seus beneficis.

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha apuntat que la jornada és “una gran oportunitat perquè els més petits puguin créixer amb sensibilitat envers la seguretat viària fomentant la bona entesa entre ciclistes i vehicles i la mobilitat sostenible”. Per al seva part, el cònsol major del comú d’Andorra la Vella, David Astrié, ha explicat que “és una iniciativa fonamental perquè els joves puguin aprendre a anar en bicicleta en entorns més urbans”.

Així, i des de les 9:45 hores, més de 200 infants d’entre 6 i 11 anys han pogut fer activitats pràctiques amb l’objectiu d’ensenyar-los a desplaçar-se de manera autònoma i segura. Al llarg de la jornada s’imparteixen diversos tallers, com ara de mecànica bàsica, primers auxilis o la promoció i explicació del funcionament de la bicicleta elèctrica. Un cop passats tots els tallers, els infants han rebut un certificat
acreditatiu a mode d’obsequi.

L’activitat s’emmarca dins de la campanya ‘Aprèn a rodar’, que celebrarà el proper 3 de juny una bicicletada popular per commemorar el Dia Mundial de la Bicicleta. La pedalada popular del 3 de juny està oberta a tots els públics i a tots els nivells, per aquest motiu es proposen dos recorreguts diferents: 2km i 4km. La sortida se celebrarà a les 10:30 hores davant del Bici Lab d’Andorra la Vella. Les inscripcions es poden fer de forma gratuïta a www.mobilitat.ad fins l’1 de juny.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES