Foment aprova el projecte definitiu de les dues glorietes de Castellciutat, a la N-260

El Ministeri de Foment espanyol acaba d’aprovar el projecte definitiu de construcció de les dues glorietes a la carretera N-260, situades en els punts quilomètrics 228,00 i 228,50 (terme municipal de la Seu d’Urgell, a prop del nucli de Castellciutat).

El passat mes de març de 2014, Foment va obrir el termini d’informació pública per a la presentació d’al·legacions al projecte inicial i, ara, un cop aprovat de forma definitiva el projecte de construcció, restarà pendent la licitació de les obres amb un pressupost estimat de 1,47 milions d’euros.

La Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, destaca que “amb l’aprovació definitiva del projecte de les dues glorietes de Castellciutat, només restarà l’aprovació definitiva del projecte de la rotonda de Montferrer (N-260) per tirar endavant els compromisos adquirits amb el territori des de 2012”.

En aquest sentit, Inma Manso confia que “el Ministeri liciti al llarg de 2015 les obres d’aquests quatre projectes (glorietes Castellciutat, ampliació calçada N-260 Gerri de la Sal, rotonda Margalef (N-240) i la rotonda Montferrer (N-260).

Glorietes a Castellciutat

La N-260, en el seu accés a la població de la Seu d’Urgell per l’Oest, registra una mitjana de 14.000 vehicles al dia que travessen dues interseccions:

  • En el PK 228,5, a les proximitats del nucli de Castellciutat i en un canvi de rasant, hi ha un accés a un camí agrícola al costat Nord i dos accessos a un hotel i a Castellciutat al costat Sud.
  • En el PK 228,0, a les proximitats del pont sobre el riu Valira que dóna entrada al nucli urbà de la Seu d’Urgell, al llarg de 60 m del flanc Nord de la N-260 hi ha una zona d’accessos a una àrea industrial que no disposa de cap tipus de canalització per al trànsit. Al costat Sud hi l’accés a un camí agrícola.

L’objectiu del projecte és la construcció de dues glorietes en aquestes dues interseccions i la reordenació dels accessos existents a la N-260, de manera que es millori la seguretat viària. A més a més,es preveu la rehabilitació del paviment entre les dues interseccions, la construcció d’una vorera al costat Sud de la N-260, la creació de zones d’aparcament i un mirador sobre la Vall del Valira i la població de la Seu d’Urgell.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada