montferrerEl  Ministeri espanyol de Foment ha aprovat definitivament el projecte de construcció de la reclamada rotonda a la cruïlla de la carretera N-260 a Montferrer. El tràmit ha tirat endavant i preveu un pressupost de licitació de 523.857 euros. Ara tan sols falta que es treguin a licitació les obres i s’executin, tal com s’ha fet els darrers mesos amb les rotondes de la Seu i Castellciutat.

Foment ha detallat que el futur pas giratori tindrà un illot central amb un diàmetre de 29 metres, al centre de la cruïlla, per distribuir el trànsit procedent o en direcció al poble de Montferrer, al costat esquerre, i a Bellestar, Aravell, Castellbò i l’Aeroport, al costat dret. Dins de l’illot s’instal·larà una malla i un acabat superficial de grava. També hi haura vorera remuntable per facilitar el gir de camions i autocars. La il·luminació serà mitjançant un far al centre de la rotonda. Les obres també comportaran la construcció de voreres i passos de vianants al voltant del gir, juntament amb l’habilitació de dues parades d’autobús, una per cada sentit.

L’anunci arriba després que aquesta tardor s’està completant els treballs de les dues noves rotondes a l’entrada oest de la Seu, situades davant del polígon de Lleteries i de l’Hotel El Castell de Ciutat. Aquests dos punts giratoris ja estan operatius des de fa unes setmanes, cosa que ha contribuït notablement a millorar la seguretat en els accessos, especialment a Castellciutat. Tal com ha passat amb Montferrer, és una obra que ha estat reclamada durant dècades pels veïns a causa de la seva perillositat, ja que en tots dos casos s’hi han registrat nombroses topades i accidents, alguns d’ells mortals.

Text: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada