El Ministeri de Foment ha adjudicat per 2,52 milions d’euros les obres de millora de la seguretat al túnel de Vielha, a l’Aran, i als túnels de Lladó, Colladetes i Fogà (Ribagorça), a la carretera N-230.

Els treballs inclouran, entre d’altres, la millora del sistema d’enllumenat i senyalització, com també de les connexions de fibra òptica dels sistemes de control i vigilància dels quatre túnels, amb l’objectiu d’adaptar-los a la normativa vigent. Des de Foment han indicat que les obres serviran per prevenir situacions que puguin posar en risc la vida de les persones, del medi ambient i de les infraestructures mateixes. Dels quatre túnels, el de Vielha és amb diferència el que té una major longitud (5.230 metres) davant els 258 metres del de Colladetes, els 230 del de Fogá i els 211 del de Lladó.

Des de la subdelegació del govern espanyol a Lleida hi han afegit que el projecte se suma a la recent adjudicació, per part del Ministeri de Foment, de les obres de rehabilitació del ferm en un tram de 15 quilòmetres de l’autovia A-2 entre Torrefarrera i els Alamús (Segrià), per 7,6 MEUR. Segons el subdelegat, José Crespín, el valor de 10,1 milions d’euros que sumen ambdues adjudicacions demostren “el compromís del Ministeri de Foment amb les terres de Lleida”.