‘Foamy’, l’animació guanyadora del Festival Ull Nu, candidata als Goya

FOAMY from citoplasmas on Vimeo.

El curtmetratge d’animació “Foamy”, dirigit pel jove realitzador Eduard Puertas, és una de les deu candidatures que opten al Goya 2015 al millor curtmetratge d’animació espanyol. “Foamy” es va endur, a la darrera edició del Festival Ull Nu, la dotació econòmica corresponent al Premi Andorra Turisme a la millor animació, així com el guardó del Premi del Públic, atorgat per la Universitat d’Andorra. 

El gironí Eduard Puertas, de l’estudi d’animació Citoplasmas Stopmotion, va realitzar aquesta videocreació amb motiu del Festival Ull Nu, tal com ho explica ell mateix en el seu blog (http://www.citoplasmas.com/blog): “Navegant per Internet, vaig descobrir un festival anomenat Ull Nu […]. Com que feia temps que em ballaven algunes idees pel cap i complia tots els requisits, gairebé sense pensar-m’ho vaig decidir dedicar un parell de setmanes a realitzar un microcurt per presentar-lo en aquest certamen.”

Aquest és el segon film premiat al Festival Ull Nu que ha estat seleccionat posteriorment als Goya. El documental “La Alfombra Roja”, dels joves creadors navarresos Manuel Fernández i Iosu López i guanyador en la categoria documental al Festival Ull Nu 2013, també va ser nominat a la 28a edició del prestigiós certamen espanyol.

D’altra banda, l’Associació Ull Nu també celebra la candidatura de la jove andorrana Laia Ateca, qui opta al Goya 2015 a la millor direcció artística pel film “10.000 km”. El llargmetratge, dirigit per Carlos Marques-Marcet, narra la història d’una parella que, després d’un temps de convivència, es veu obligada a separar-se durant un any a 10.000 km de distància.

El proper 8 de febrer de 2015, tres setmanes abans de celebrar el Festival Ull Nu, l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya farà públic el nom dels guanyadors en el marc de la tradicional gala d’entrega dels premis Goya.

 

TOTES LES NOTÍCIES