Fitch Ratings preveu una recuperació del PIB d’Andorra del 4,5% el 2021

fitch ratings
Façana de l’agència Fitch Ratings. Foto: Arxiu

L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha refermat el ràting d’Andorra en BBB+ i la perspectiva estable. En la nota publicada per l’agència aquest divendres al vespre, els avaluadors preveuen una recuperació del PIB d’Andorra del 4,5% el 2021 i del 5,2% al 2022, tot i la seva forta caiguda el 2020 a conseqüència de la pandèmia.

L’agència valora positivament la progressiva recuperació del sector turístic durant el segon trimestre d’aquest 2021, coincidint amb l’alleugeriment de les restriccions de mobilitat, que ha assolit durant el mes de juny les mateixes xifres que el mateix més de l’any 2019. L’agència també valora positivament la disminució progressiva de la taxa d’atur.

Pel que fa al percentatge d’endeutament respecte del PIB, en el seu l’informe es destaca que la ràtio d’Andorra, tot i haver augmentat, és inferior al de la mitjana dels països als quals l’agència qualifica de “BBB”. En aquest sentit, l’agència preveu que aquesta ràtio s’estabilitzi el 2022 i comenci a disminuir gradualment a partir del 2023.

Fitch Ratings destaca les polítiques endegades per l’Executiu per a accelerar els plans d’ampliació de les fonts de finançament, posant en relleu la primera emissió internacional de bons sobirans l’abril del 2021 i assenyalant que l’accés al mercat de capitals internacional ha ajudat a reduir els riscos de refinançament del Govern.

L’agència d’avaluació també ha posat en relleu la tasca portada a terme per Andorra des de la seva adhesió a l’FMI l’octubre del 2020, obtenint les dades estadístiques mancants i publicant la balança de pagaments.

Finalment, Fitch Ratings destaca que el sector bancari andorrà disposa de marge suficient per a suportar les conseqüències de la pandèmia.

TOTES LES NOTÍCIES