Fitch Ratings modifica de F2 a F3 la qualificació de risc a curt termini d’Andorra

L’agència qualificadora internacional Fitch Ratings ha fet públic que s’han modificat els criteris internacionals d’avaluació de curt termini per països, que indiquen el nivell potencial d’incompliment en un termini de 12 mesos. D’aquesta manera, l’agència ha requalificat els nivells dels diferents estats avaluats i Andorra passarà de F2, corresponent a un nivell de bona capacitat en l’acompliment dels compromisos financers de curt termini, al nivell F3 que es correspon a una capacitat adequada en l’acompliment dels compromisos financers de curt termini.

Aquesta modificació es deu a un canvi dels criteris d’avaluació internacional en els ratings de país que determina, com en el cas d’Andorra, que les qualificacions BBB, veuran modificats els paràmetres per assolir un nivell F2 o F3. El nivell F3 és el que actualment ostenten les entitats bancàries d’Andorra.

Aquesta variació de criteris en les qualificacions de curt termini no modifiquen els paràmetres examinadors de les qualificacions de llarg termini ni els criteris de les perspectives per països. Recordar en aquest sentit que la darrera avaluació de llarg termini d’aquesta agència a Andorra es va comunicar el passat mes de març i la pròxima està prevista per al mes de setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.