Fitch manté el ràting d’Andbank en A- i en millora les perspectives

L’agència de qualificació Fitch Ratings ha mantingut el ràting A- a llarg termini d’Andbank, revisant, a més, la perspectiva de qualificació de l’entitat de ‘Negatiu’ a ‘Estable’.

Andbank, en un entorn econòmic advers i complex com l’actual, ha augmentat el seu volum de negoci gràcies al seu creixement orgànic i a una sòlida estructura de control. Totes les jurisdiccions internacionals en les quals Andbank està present han contribuït a aquest creixement. L’entitat va aconseguir l’any passat els 11 bn d’euros en actius sota gestió.

L’agència de qualificació manté el ràting d’Andbank basant-se en la independència i fortalesa de l’entitat com reflecteix el seu Ràting de Viabilitat a-.

Malgrat la inestabilitat global, l’entitat ha millorat en 2012 tots els marges de gestió, confirmant així la tendència alcista dels últims quatre anys:

• El marge ordinari va ascendir a 190 milions d’euros, un 60% més respecte a l’inici de la crisi.

• L’entitat ha realitzat una forta inversió en tecnologia i desenvolupament, no obstant això, el seu marge d’explotació es va incrementar en un 3% superant els 72 milions d’euros.

• El marge financer es va situar en 56 milions, amb un increment del 10% durant 2012.

• La ràtio d’eficiència del banc es va situar en el 46,7%, una dada excepcional dins del sector. En aquest sentit, l’esforç de racionalització de despeses va contribuir a finançar les inversions realitzades en l’expansió internacional, un àrea que va generar nou negoci i que avui ja suposa prop del 50% dels recursos gestionats.

• L’entitat ha mantingut una línia de prudència incrementant les seves provisions i preparant el banc per als nous reptes del futur, fet que va situar el resultat net atribuïble al grup en 56,6 milions d’euros.

• Andbank ha reforçat així la seva excel·lent posició de solvència, amb una ràtio del 21,4%.

L’expansió internacional que està experimentant l’entitat, contribueix a millorar la seva ràtio de viabilitat alhora que contraresta positivament la pressió internacional sobre la jurisdicció de les lleis de confidencialitat de la banca.

Fitch ha confirmat el el ‘Support Rating’ i el ‘Support Rating Floors’ en 5 i NF, respectivament. Aquest fet reflecteix la visió de l’agència que la probabilitat que Andbank necessiti ajuda és baixa.

Amb aquesta qualificació de Fitch, Andbank es posiciona com el banc amb millor ràting del sector andorrà, una demostració més de que el model de negoci de l’entitat és sòlid, robust i ofereix garanties a llarg termini.

TOTES LES NOTÍCIES