L’agència de mesura de riscos Fitch situa en un A- el grau de qualificació a llarg i mitjà termini del deute dels bancs andorrans Andbank, Crèdit Andorrà i MoraBanc, encara que adverteix que aquest nivell pot davallar com a conseqüència de la crisi de BPA, tal com recull l’Agència EFE.

En un comunicat, Fitch argumenta la “perspectiva negativa” del deute d’aquestes entitats per la situació actual del sistema bancari andorrà que, assegura, “necessita se reavaluat” pels “potencials efectes indirectes” que pot comportar BPA.

L’agència apunta que aquesta perspectiva negativa suposa per als tres bancs andorrans un descens del grau des de l’actual A-, equivalent a un notable baix, però l’extensió de la davallada dependrà de l’avaluació que realitzi Fitch d’aspectes com l'”entorn operatiu” i els perfils de fons i liquiditat.

La qualificació també dependrà de com evolucionin els esdeveniments de les properes setmanes, en particular, en relació amb els dipòsits i l’efecte que tingui la liquidació de BPA en els altres bancs.

Text: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada