Fins el 28 d’agost encara podeu admirar el color de l’expo de l’Escola d’Art del Comú d’Encamp

Les vacances ens permeten fer un recorregut tranquil a les diferents manifestcions culturals del país que inclouen la mostra dels treballs de les escoles d’Art del país. En aquest cas em referiré a la interessant aportació de l’Escola de pintura i dibuix del Comú d’Encamp.

El més sorprenent és la paleta de colors que ofereixen totes les obres de la sala, així com el fet de compartir l’espai expositiu alumnes de totes les edats. Ja a l’entrada de la mostra ens dóna la benvinguda una pintura de la Meritxell Nieto. S’ha de destacar el detall d’una senefa a llapis realitzada per l’Eric Joan Boquera de 9 anys, que també s’atreveix amb un retrat. Aquest alumne també aporta la pintura d’un paisatge de natura ple de flors amb el riu serpentejant les muntanyes de l’estiu encampedà.

En l’espai del fons de la sala s’hi destaca una reintepretació del pintor australià Gustav Klimt (1918 – 1962) que ha realitzat la Maria Ubach Torres (10 anys). Brais Freire (11 anys), ens presenta el Mar amb una roca inmensa i al costat hi ha el dibuix dels anecs salvatges al llac, que podria ser el Llac d’Engolasters ple de verdor primaveral.

En el grup de més grans hi ha la pintura d’una noia gitana a la llum de la lluna que contrasta amb la imatge de la noia també jove i d’estil gotic, ambdues obres de l’Esther Domingo. Al costat hom troba un conjunt de detalls en quatre plafons cuadrats on ens aproxima a l’ull humà, l’orella i l’arrecada, etc. un concepte desenvolupat per la Celia Soto de 15 anys.

expo encampAltres aportacions interessants són del Bernadi Grau i de la Nuria Pirot. Segueixen les aquarel·les contrastades de la Maria Soledad Brabo Hinojosa que també ens porta el mar.

Tanmateix el cap d’ocell del Marc Vidal (7 anys) i l’Arnau Ibern (8 anys)  que ens presenta el seu dibuix a llapis d’un rinoceront, en contrast al color exòtic de l’Anna Machado (8 anys). Recuperem el llapis a través del Cangur i la seva cria que ha dibuixat el Freddy David Figueiredo de només 9 anys. Per altra banda destaquen els dibuixos dels mes petits com l’Aitana Fite, el Gabriel Cassamo, la Carlota Pignon, la Carla Solsona  i Lou Ann, tots alumnes que tenen només 6 anys. El Toni Farre i el Maxim Vidal de 7 anys. L’Andrea Llanos també aporta el seu dibuix així com la Noa Asensio (8 anys), la Sheila Magano i la Carlota Oto (10 anys).

Ja en els adults trobem dues pintures, una d’una bandurria i al costat una visió de l’Ebre i el Pilar de Saragossa realitzades per Antoni Berengueres que contrasten amb els colors de la Marta Boquera que pinta el seu “bagul dels records” (París) i una parella de nuvis enamorats.

Tornant al  grup de 10 anys hi trobem els dibuixos de la Raquel Martínez i la Nina Cervera. També admirem els treballs del Marc Joan Boquera i la Isis Espuga tots ells alumnes del centre de la mateixa edat. Etc.

Observem el color cromàtic de la  pintura de la Mariona Bonnet (13 anys) i la seva germana Cristina, així com la Chloe Mussot de 14 anys.  El Joan Carles Romero (13 anys) pinta una escena marina de qualsevol platja i al costat ens presenta el seu contrast amb una granota de qualsevol riu de les Valls.

Resumint, un passeig refrescant pel color de la diversitat de l’estiu encampedà, a través de les aportacions dels alumnes de les diferents edats que comparteixent les belles arts a l’Escola de pintura i dibuix del Comú d’Encamp.

L’exposició que es va obrir al final de curs el dia 16 juny, encara la podeu visitar fins el proper dia 28 d’Agost, com hem dit abans a la Sala d’exposicions del Comú d’Encamp a la Plaça dels Arínsols.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.