Un total de 86 persones o empreses han recollit fins aquest dimecres el plec de bases del concurs nacional per dissenyar les monedes d’euro andorranes. El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha valorat com a molt significativa la xifra de persones que s’han interessat pel plec de bases per valorar si participen al concurs, i ara caldrà veure quants dissenyadors s’hi presentaran. El termini per presentar-s’hi acaba aquest dijous 11 d’abril.

L’objectiu és que el dia 1 de gener del 2014 estiguin ja en circulació un total de 6,5 milions de monedes per valor de 2 milions d’euros, un 20% de les quals quedaran reservades per a col·leccionistes. Precisament el rendiment que se’n tregui de la venda d’aquest 20% als col·leccionistes, ha explicat Cinca, ha de servir per sufragar les despeses de tot el procés.

Els concursants guanyadors de cada un dels tres lots obtindran un premi de 2.000 euros com a premi. Els concursants tenen temps de presentar els dissenys fins el dia 11 d’abril, el 16 s’obriran les pliques, i després que el 24 l’hagi aprovat Govern, s’enviaran als gravadors perquè en validin la viabilitat. Un cop s’hagi rebut la validació dels tècnics es farà l’aprovació final dels dissenys el dia 27 de maig.

Posteriorment s’ha d’enviar a la UE perquè en faci també la validació definitiva que, un cop obtinguda, ha de permetre el 15 de juny iniciar l’elaboració dels encunys a les cases de la moneda d’Espanya i de França.

Es preveu que el 15 de setembre ja es tinguin les primeres monedes perquè a partir d’aleshores i fins al novembre es faci la producció completa. Entre el novembre i el desembre d’enguany se’n farà la distribució i el dia 1 de gener del 2014 ja estaran llestes per a la seva circulació.

En total s’encunyaran 6.480.000 monedes repartides de la següent manera: 400.000 de 2 euros; 580.000 d’1 euro; 500.000 de 50 cèntims; i un milió de cada una dels valors de 20, 10, 5, 2, i 1 cèntim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada