Aquesta setmana s’han estat portant a terme els darrers retocs de les obres de reforma del Parcdel Cadí de la Seu d’Urgell. Les obres han consistit en la retirada de mobiliari urbà (bancs i papereres) i l’eliminació de la tanca verda (arbustos) que separava el Parc del Cadí delcarrer Ramon Llambart, substituïts per unes escales de pedra natural que donen accés a la plaça de forma progressiva.

També s’ha renovat el mobiliari urbà en la seva totalitat, amb parterres de corten i bancs perquè passejants i visitants s’hi puguin asseure tot contemplant les vistes al Cadí. A més a més, s’hi han instal·lat seients de cara a l’absis de la catedral.

Damunt del dipòsit d’estella, s’ha creat un espai també per seure en grup, que alhora farà funcions d’escenari. Finalment, la tanca del mirador s’ha  renovat íntegrament. De cara a la primavera, es plantarà gespa en els diferents parterres.

Aquestes obres dignifiquen i modernitzen aquesta zona del centre històric de la ciutat amb l’objectiu d’obrir l’espai i connectar-lo amb la façana posterior de la catedral de Santa Maria d’Urgell, que fins ara li donava l’esquena.

El Parc del Cadí, ubicat entre l’Arxiu Diocesà del Bisbat d’Urgell i l’edifici de l’Ajuntament, és un dels principals miradors de la Seu, des d’on es pot gaudir d’una magnífica vista de la serralada  del Cadí i de l’absis de la catedral.

Val a dir que el primer acte públic que tornarà a acollir aquest renovat Parc del Cadí tindrà lloc el dilluns 24 de desembre, a dos quarts de sis de la tarda, amb la celebració d’el Tió de la Freita (cagatió).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada