Aquest dimecres, dia 31, ha finalitzat el termini per presentar treballs per a la primera convocatòria de la Beca Ciutat d’Urgell de Recerca Històrica, que han creat l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell a través de l’Arxiu Comarcal. La dotació ascendeix a 4.000 euros. L’ajut s’atorgarà per dur a terme estudi inèdit sobre algun aspecte que formi part de la història de l’Alt Urgell i en què tingui una presència rellevant el municipi de la Seu d’Urgell.

La beca té com a objectiu “reforçar la bona dinàmica d’investigació que s’ha generat en els darrers anys al territori, com es demostra en l’interès creixent, per exemple, del cicle Parlem d’Història”. La beca de recerca Ciutat d’Urgell serà única i bianual, ja que es convocarà cada dos anys. Els candidats havien d’acreditar com a mínim una titulació universitària de llicenciatura o grau.

El receptor de la beca haurà de presentar els informes previstos en l’article 15 cada 6 mesos, llevat que el Jurat consideri convenient demanar algun informe especial en un termini inferior als 6 mesos. La resta de qüestions vinculades al seguiment dels treballs es farà en la forma prevista a l’article 15 de les bases d’aquesta subvenció.

Jurat

La valoració de les sol·licituds la realitzarà un jurat format per l’alcalde o regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell; dues persones designades per l’Ajuntament urgellenc (Lluís Obiols, arxiver municipal, i Carmen Xam-mar, historiadora), i dues persones designades pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell (Carles Gascón, tècnic de patrimoni cultural, i Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal).

El receptor de la beca haurà de lliurar el treball complet en el termini màxim d’un any a partir de la data de la notificació de la concessió. El Jurat podrà ampliar aquest termini fins un màxim de 3 mesos de manera excepcional, en la forma i casos previstos a les bases.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada