Finalitza a Ordino la campanya per a informar sobre la normativa de tinença d’animals

Dibuix d'una noia passejant dos gossos
Dibuix d’una noia passejant dos gossos (Freepik)

El Comú d’Ordino dona per finalitzat el període de la campanya informativa per a aplicar la normativa de l’Ordinació d’inspecció i control de la tinença d’animals de companyia. A partir d’aquest dilluns, 23 de gener, els agents de Medi ambient i de Circulació exerciran el control del seu compliment a la via pública per a comprovar el registre dels animals al RAC (Registre d’Animals de Companyia) i que s’ha realitzat el genotipatge. Cal recordar que totes dues són infraccions tipificades que comportaran sancions de fins a 360 euros.

La mesura arriba després de les successives campanyes per a conscienciar la ciutadania de la normativa d’obligat compliment i la comunicació de les últimes modificacions a l’Ordinació, publicades al BOPA amb data 30 de juny de 2022. La comprovació per part del personal competent es farà als nuclis urbans i als camins rurals públics.

Recordem que el mes de novembre, el Comú va posar a disposició de tots els propietaris, una ampolla reglamentària per a netejar les miccions de la via pública, un dels nous punts que recull l’Ordinació. Els interessats en obtenir l’ampolla, de franc, poden passar a recollir-la a la Casa de la Muntanya, de dilluns a dissabte, de les 9 a 14 h i de les 14.30 a 17.30 h, i diumenges de 9 a 14 h, on es distribueixen fins a exhaurir les existències.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES