filtres

Filtres solars físics i químics, els dos tenen com a missió protegir la nostra pell dels raigs solars, però ho fan de manera diferent. Si no saps en què es diferencien i quin és el més adequat per a tu o els teus, aquesta és la teva entrada. T’ho expliquem tot!!

Dins el gran món de la fotoprotecció hi ha dos tipus de filtres: els físics i els químics. Cap dels dos és millor que l’altre, simplement que un es pot adequar més que l’altre a les necessitats de cada persona. Alguns protectors solars, fins i tot, combinen els dos tipus de filtres

Els filtres solars químics (també anomenats orgànics) procedeixen de molècules de síntesi que actuen en ser absorbits per la pell, per tant es necessita uns 20 o 30 minuts. És per això pel que es recomana esperar mitja hora abans d’exposar-se al sol. Si es fa abans la protecció no s’haurà activat i serà com posar-se al sol sense cap protecció. Si una persona és molt fotosensible i va a prendre el sol sense aquesta aplicació prèvia, el temps d’arribar, col·locar la tovallola, acomodar-se i aplicar-se la crema solar i que aquesta actuï ja li ha produït una cremada solar.

Els protectors solars formulats amb filtres solars físics empren pols opacs microscòpics (diòxid de titani, talc, mica, òxid de zinc, òxid de ferro, caolí, etc.) que reflecteixen la llum com els miralls i res tenen a veure amb les reaccions fotoquímiques que hem esmentat. Això suposa dos beneficis. D’una banda actuen com fotoprotector des del primer minut de aplicar-ho sobre la pell i per l’altra que, en no desencadenar cap reacció química en la nostra pell, és tolerat per les més sensibles. A més aquest és el tipus de fotoprotectors que ha de ser utilitzat sobre la pell dels nens menors d’un any i mig, ja que no s’absorbeixen. A partir d’aquesta edat es poden combinar tots dos sempre que el nen no tingui intolerància als filtres químics, dermatitis atòpica o qualsevol altra patologia cutània. En qualsevol cas sempre cal consultar al pediatre.

Si no saps cap a on dirigir-te, no et preocupis, hi ha algunes marques que combinen els dos filtres en algunes de les seves formulacions.

Fotoprotectors que combinen els filtres químics i els físics

Anthelios XL BB Crème Teintée 50+, de la Roche-Posay. Integra un actiu anti-oxidant inèdit per a una protecció reforçada. Protecció UVB òptima SPF 50 + i protecció UVA més estricta que la recomanació europea. Nova textura crema BB amb color amb micro-pigments universals que es fonen i s’adapten a cada tonalitat de pell per obtenir un to natural, fresc i lluminós. Untuosa i no grassa, protegeix, hidrata i unifica en un sol gest. El seu preu:

Crema Solar SPF50 +, de Deborah. A més de protegir la cara del sol, també actua eficaçment per prevenir l’aparició de taques fosques i atenuar les ja existents. Conté filtres solars UVA – UVB físics i químics per protegir de la radiació ultraviolada. És hidratant i antioxidant gràcies al Hydra 24 Complex. Especial per a usar a la cara. Resistent a l’aigua. El seu preu: 14.5 €

Fotoprotectors amb filtres químics

Idéal Soleil Emulsió Tacte Sec SPF 50, de Vichy. Tractament solar SPF 50, tacte sec, durador i sense brillantors. Per a homes i dones amb pell mixta a greix, que busquen una protecció solar que no aporti brillantors a la seva pell. Sense parabens, la seva fórmula ha estat testada en pells sensibles sota control dermatològic. No és comedogènic i està enriquida amb Aigua Termal de Vichy, calmant, enfortidora i regeneradora.

Boira Seca Protector Tacte Sec FPS 50, de Garnier Delial. Protecció solar amb una sensació de pell nua. Es tracta d’una nova boira seca de textura ultra-lleugera, fresca i suau. No posseeix alcohol ia la seva acció protectora se li afegeix la hidratant.

Fotoprotectors amb filtres físics

Crema 50 + Pantalla Física, de Eau Thermale Avène. Molt alta protecció de les pells intolerants o fragilitzades. Eficaç contra el conjunt de la radiació solar (UVB-UVA llargs i curts). Certificat UVA conforme. MOLT resistent a l’aigua. Fotoestable. Sense filtres químics. Sense perfum. Sense parabens. Diòxid de titani, fotoprotector 100% mineral Pre-tocoferil, precursor fotoestable de la vitamina E, que proporciona una protecció cel·lular complementària. Aigua termal de Avène, amb propietats naturalment calmants i desensibilitzants. Ofereix una textura lleugerament acolorida, rica i untuosa.

Dermatologist SolutionsTM Ultra Light Daily UV Defense Mineral Sunscreen SPF 50 PA +++, de Kiehl ‘s. Potent fórmula de textura lleugera i fluida i de color subtil utilitza un filtre solar 100% mineral i fotoestable, diòxid de titani, un mineral d’origen natural que bloqueja els raigs UV físicament gràcies al seu elevat índex de refracció. A la fórmula es combina amb el poder antioxidant i l’efecte condicionador de la vitamina E per oferir una major defensa davant el dany provocat pels radicals lliures. Especialment adequat per protegir les pells sensibles o amb tendència acneica davant els nocius raigs solars. El seu preu: 41 € / 50ml.

Per Belleza Activa / AMIC – AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada