renova

Des del departament d’Estadística s’ha informat que la superfície total autoritzada per a la construcció d’edificis de nova planta ha estat d’una mica més de 52.000 metres quadrats. Això representa una davallada d’un 2% respecte de l’any anterior. La xifra suposa la meitat respecte del que es va aprovar fa només quatre anys. Des de l´ACODA, l´associació que agrupa els constructors, s´ha assegurat que enguany el sector ha aturat la davallada dels darrers temps. Per altra banda, l´associació veu favorable per al sector el nou pla Renova que ha aprovat pel Govern ja que preveu ajuts a tota mena d’habitatges i mesures per afavorir l’estalvi energètic.

El nou pla Renova habilita gairebé 20 milions d’euros destinats a crèdits perquè es rehabilitin edificis i s’introdueixin millores d’eficiència energètica. ACODA hi veu diversos punts positius, com el fet que els crèdits a la rehabilitació ja no siguin a set anys sinó a quinze.

A més, s’han ampliat els habitatges que es poden acollir al pla. Segons el gerent de l’ACODA, Víctor Filloy, el pla inclou tot tipus d’edificis, ja que “aquest tipus d’ajudes normalment es destinen només a edificis d’habitatges i aquí s’ha obert fins i tot a edifici d’ús públic, com són els hotels o les grans superfícies comercials”. Un fet “novedós que no existeix a cap altre país”.

Un altre aspecte interessant és que es promou l’estalvi energètic.Filloy apunta que “si realment fas un esforç per fer un estalvi energètic important, el percentatge d’ajuda pot ser molt més elevat i arribar fins el 40%”, una altra novetat que tampoc existeix a cap altre país.

El nou pla Renova també incrementa al milió d’euros les subvencions directes a la rehabilitació d’habitatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada