Superfície

300.000 Km2

Població

Uns 90 milions d’habitants.

 Moneda

La moneda de canvi és el pes filipí.

Idioma

El filipí basat en el Talagog és l’idioma oficial. L’anglès -en una forma molt dialectal- s’utilitza com a idiomacomercial i també existeixen 110 dialectes diferents.

Capital

La capital és Manila.

Clima

Filipines gaudeix d’un clima tropical, amb tres estacions: l’època de pluges, de juny a setembre; temperada i seca, de l’octubre al febrer; i calurosa i seca, del març al maig. Els vents forts en formade tifons se solen produïr entre el mes de juny i el de setembre.

 Geografia

El paisatge topogràfic de Filipines es caracteritza per l’existència de volcans actius i inactius; àmplies serralades i també planures i múltiples sistemes fluvials.

Diferència horària

A l’estiu hi ha una diferènciahorària de més 6 hores a l’estiu i de més 7 hores la resta de l’any.

Cuina

A Filipines l’arròs és un dels aliments bàsics. Existeixen 100 varietats i cuit és anomenat “nasi”. Els crustacis també són típics de la cuina filipina i, en general, de l’asiàtica.

Arxipèlag de l’Àsia sud-oriental, Filipines comprèn al voltant de 7.100 illes i illots i està situat a 800 Km de la costa sudoriental del continent asiàtic envoltat per l’oceà Pacífic.

Ferran de Magallanes va ser el descobridor europeu de l’arxipèlag, el 1521. El domini espanyol de Filipines es va consolidar el 1564 i va durar fins el segle XIX, amb la proclamació d’independència del 12 de juliol del 1898. Posteriorment, els filipins van lluitar contra l’ocupació nord-americana, aconseguint la total independència el 1946.

Manila és la capital i la ciutat més important de Filipines. Es troba a l’illa de Luzón. El seu port té una activitat destacada i gaudeix d’una merescuda tradició, ja que en l’època colonial va ser un important nus de comunicacions amb la Xina i l’Índia. La ciutat va ser parcialment destruïda durant la Segona Guerra Mundial. Tot i amb això, a Manila es conserven estils arquitectònics de diferents èpoques, amb influències espanyoles, americanes i xineses. A Manila es poden realitzar visites interessants com a l’històric Parc Rizal i al barri Intramuros, d’estil colonial. En aquesta última zona s’ubiquen diferents monuments i llocs interessants, com l’església de San Agustín i la Universitat de Sant Tomás, la més antiga del país (XII), a banda de la concorreguda àrea comercial de Makati. En el districte de San Miguel, podem mencionar el palau presidencial de Malacañang. De barris exòtics podem mencionar el xinès del Binondo i el musulmà de Quiapo.

Són d’interès especial, per la seva bellesa, les postes de sol que es poden contemplar des de la Badia de Manila. D’altra banda, també resulta recomanable la visita al típic i pintoresc mercat de Divisioria.

L’illa de Cebu es troba a 587 Km al sud de Manila i és una de les més grans de l’arxipèlag filipí. En concret, la ciutat de Cebu és considerada la més antiga de les Filipines i, avui dia, és un dels destins més sol.licitats degut al clima càlid que es gaudeix durant tot l’any. També s’han de resaltar les platges, paradisíaques, i els seus poblets escampats enmig d’un paisatge tropical.

Altres llocs d’interès a Filipines són les catarates de Pagsanjan; la població artesanal de Paeta i l’illa de Bohol, amb un esplèndid fons marí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada