FIAT 500L

Característiques

No es troba encara en els concessionaris però ja es coneixen especificacions del nou Fiat 500L, un vehicle que poc té a veure amb el 500, ja que la seva carrosseria és de monovolum i per estètica exterior trobaríem més similituds amb un Mini Countryman.

Les dimensions són de 4,5 metres de longitud, 1,78 metres d’ample i 1,67 metres d’altura. Segons aquestes xifres, el 500L respecte de l’utilitari 500 seria de 60 centímetres més llarg, 16 més ample i 18 més alt.

Es tracta d’un vehicle ampli en el seu interior, en el qual hi caben sense problemes 5 adults, tot i que amb 4 les cotes d’amplitud i de comoditat són més altes, com és obvi. Tot i amb això, la plaça del mig de la banqueta del darrere és prou còmoda, segons la casa italiana. L’amplitud de l’habitacle també s’incrementa amb la sensació que hi tenen els ocupants, gràcies a l’àmplia superfície de vidre i a l’alçada per sobre dels caps.

Pel que fa al maleter, aquest té una capacitat de 343 litres, una xifra que és equiparable a d’altres vehicles del segment.

Motor

El Fiat 500L preveu de sortida dos propulsors a benzina i un dièsel.

En benzina hi ha l’1.4 de 16 vàlvules i 95 cavalls, que permet una velocitat punta de 170 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en poc més de 12 segons i mig i amb un promig de consum de 6,2 litres als 100 km.

L’altra opció a benzina és el 0.9 Turbo de 105 cavalls, amb el qual es pot circular a una velocitat màxima de 180 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en uns 12 segons i amb un consum mitjà que no arriba als 5 litres als 100 km.

En dièsel, es tracta d’un 85 cavalls, 1.3 de 16 vàlvules, amb una velocitat màxima de 165 km/h, una acceleració de 0 a 100 en menys de 15 segons i un consum reduït de poc més de 4 litres als 100 quilòmetres, combinant ciutat i carretera.

Seguretat

L’equipament que es coneix de seguretat d’aquest vehicle inclou, en la sèrie bàsica, coixí de seguretat frontal per al conductor i el passatger, laterals davanters i de cap davanters i posteriors. També disposa de control d’estabilitat ESP i de tracció ASR. Pel que fa al sistema de frenada, cal parlar de la Distribució Electrònica EBS i de l’antibloquejament de frens ABS.

Un altre element que contribueix a la seguretat és l’assistent d’engegada en pendent, que també s’equipa de sèrie, a més dels fixadors infantils en els seients posteriors.

Per Redacció El Tot Granollers / ACPG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.