Festival fi de curs de l’Escola de Música d’Escaldes-Engordany

Com cada any, els alumnes de l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany ens han ofert el seu Festival de Fi de curs 2012-2013, que han presentat els mateixos alumnes de l’Escola.

Amb la supervisió dels professors, Teresina Serra, Àngel Garcia i Il·luminada Sada, el Festival aquest any s’ha repartit en dues jornades de tarda, cosa que ha permès una millor distribució per grups dels debutants i dels alumnes més avançats. Tanmateix les activitats musicals han inclòs, des del cant coral f ins als solistes de piano, a part de destacar el grup de guitarres.

Així el primer dia, la Coral Infantil va introduir l’actuació dels més petits que van interpretar entre altres: “El pobre músic de carrer” un cant popular, seguidament van cantar “Jo tinc un drac” composta per José Manuel Pagán. Pagán es pianista i compositor i és l’autor entre altres de la banda sonora de la pel·lícula “Pa negre” amb la música de la qual, va guanyar el premi Gaudí a la millor música original (BSO); anteriorment també havia estat nominat per als Goya.

A continuació diferents alumnes van interpretar les peces clàssiques, amb alguns arranjaments per part de la professora Teresina Serra. Van destacar entre altres, la interpretació de la Laura Gonzalez que va tocar al piano el famós “l’Ai se eu te pego” del jove Michel Teló. Mentre la Núria Robert va tocar al piano “Boig per tu” de Sau, en un arranjament de la mateixa professora. L’Aina Martí va tocar al piano “Castles in the air”, una composició de Pam Wedgood,mentre la Maria Martí va tocar “I’m late” Frank Zappa, etc.

Es van poder escoltar altres bandes sonores com “In dreams” del senyor dels anells, que va tocar l’Aleix Albà, així com “Per Elisa” de Beethoven ( 1770 – 1827) que va intepretar la Dana Gwen també al piano.

Va tancar la primera jornada del Festival, la Coral de l’Escola de Música que van cantar “Fil de llum” una composició d’Andreu Rifé per a la 2ª. Temporada de “Polseres vermelles”, un cant d’esperança i solidaritat amb els infants que pateixen malalties.

A la segona jornada va tenir més presència el grup de guitarres que es va alternar amb altres solistes de piano, com la Cristina Villasevil que va tocar el primer moviment en Do Major de la Sonata K. 545 d’Amadeus Mozart (1756-1791).

Marcos Cerqueira, Ailin Curruhuinca, Marc López i Alfred Pla a la guitarra ens van apropar als Beatles amb una excel•lent interpretació de “Eight days a week”.

Seguidament l’Enara Sinfreu al piano va tocar “Wat Makes You Beautiful” arranjat per la professora Teresina Serra, va seguir l’Àngela Simonet amb “A Thousand Miles”, etc.

La Natàlia Mellado va tocar “En un mercat persa” compost per l’autor anglès Albert Williams Ketèlvey (1875-1959), pianista i director d’orquestra que havia compost una sèrie de peces orquestrals en forma d’intermezzo. Cicle que havia iniciat l’any 1912 amb “La melodía del fantasma” … seguiria amb “En un mercat persa” (1920) i continuaria amb la fantasia oriental “En un temple xinès”, etc. (i que van ser adaptades per al piano i com a música d’ambient).

Recuperant la guitarra, el Diego Galdon i el Carles Calleja van interpretar “Blue Suede Shoes” de Carl Perkins (1932 – 1998) datada l’any 1957.

La Claudia Lucendo, l’Anna Santamaría, Francesc Martí, Raquel Maldonado, l’Andrea Sindreu , el Marc Santamaría, la Laia Veciana, l’Ariadna Balcells, l’Eva Lleonard, l’Arnau Gonzalez, la Sussana Alonso, la Sandra García, i la Laura Navarro, cada un d’ells va tocar una peça de piano que l’espai en el temps no ens permet detallar.

El Nil Carames va acompanyar amb la guitarra a la Eva Lleonart (veu) i van interpretar la famosa “Sense tu” de Teràpia de Shock.

festival-escaldesLa Marta García, la Sara Hernández i la Rita Pereira van tocar a la guitarra, “My Herat Hill Go On” (Titànic) composta per James Horner que l’any 1997, que va guanyar un oscar per la millor cançó original. Mentre el Roland Eroles també a la guitarra va interpretar “Drop D Day” de Josep Wanders. Abans la Rita Pereira va tocar “An old folk danse ” una bella composició del guitarrista, Juan Antonio Muro.

Finalment, l’Alain Bonell va tancar la vetllada amb la seva guitarra i va oferir “So lonely” de The Police, “No woman no cry”(1974) composta per Bob Marley (1945 –1981). Per últim “Angie” una coneguda obra dels “ Rolling Stones”.

Una bona selecció de melodies i obres que una vegada més han permès evaluar la constància dels alumnes en l’aprenentatge musical; així com l’encert pedagògic dels professors en la diversitat del programa, que ens acava d’oferir l’Escola de Música del Comú d’Escaldes-Engordany. Felicitacions!