esbart-andorra

L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella presentarà el seu Festival de Primavera el diumenge 18 de maig a les 18 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

En aquest festival podrem veure el treball del curs 2013/2014 de les seccions Infantils, Juvenils i Cos de Dansa. En la primera part del festival es ballaran 10 danses. Els més petits ens representaran el Ball del Sant Ferriol, el Ball de pedretes i el Patatuf. Els Infantils B La Tirotitaina, El Filarrobes, El Bedriol i Ballem Tots. I la secció juvenil dues danses araneses i L’Arlesiana.

En la segona part, anomenada “Danses amb tradició”, es representaran 5 danses tradicionals que tenen la peculiaritat que encara es ballen en les diferents poblacions, i que és el poble l’encarregat de fer-ho. La darrera dansa que ens ballaran serà interpretada per tot l’Esbart, 67 dansaires que són els que formen tot el grup. L’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella va ser fundat l’any 1981 i es dedica a la recerca de danses andorranes i tradicions ja perdudes per portar-les a l’escenari, representant una part important de la nostra cultura.

L’Esbart actua en el nostre país el primer diumenge d’agost en motiu de la Festa Major amb El Ball del Contrapàs; la nit de Sant Joan amb el “Ball de bruixes” i a final de curs presenta el seu festival de temporada.

Un dels objectius de l’Esbart és portar la nostra cultura arreu del món per donar a conèixer el nostre país, la nostra llengua i les nostres danses. En aquests 33 anys l’Esbart ha actuat en diferents festivals internacionals celebrats a França, Espanya, Itàlia, Suïssa, Bulgària, Grècia, Hongria, Holanda i Turquia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada