origenes

“Orígenes” del realitzador nord-americà Mike Cahill guanya el Premi a la Millor Pel·lícula de la Secció Oficial del 47 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya-Sitges’2014. El jurat segur que ha guardonat l’elegància i vistositat d’aquest thriller romàntic metacientífic en què es combina fantasia i ciència amb unes gotes de filosofia new age. Cahill ja havia aconseguit amb anterioritat del mateix Festival de Sitges un guardó a la millor actriu protagonista, Brit Marling, pel seu paper a “Otra tierra”(2011).

Aquesta embolcallant cinta explica com Ian Gray (Michael Pitt), un jove científic especialitzat en l’estudi de l’ull humà, se sent fascinat per l’iris multicolor d’uns ulls singulars i inimitables corresponents a una jove enigmàtica que coneix casualment durant una festa. La noia amb el rostre cobert s’esvaeix i la torbació del noi, generada per aquella mirada hipnotitzadora, el condueix a l’ansiosa recerca de la identitat d’aquesta jove fonedissa. Uns ulls extraordinaris vistos en una tanca publicitària tanquen el cercle de la investigació i la noia resulta ser una preciosa model, Sophie ( interpretada per la catalana Astrid Bergès-Frisbey)

A partir d’aquí ens endinsem en el territori de l’enamorament i la passió per desembocar en els embolics i patiments del melodrama intimista i sentimental quan entri en joc la competent becària del investigador, Karen (Brit Marling), per plantejar els recomençaments després de les caigudes i ratificar la impossibilitat de sostreure’s a la petjada inesborrable de l’amor primer. Al capdavall, entre tant cotó fluix i afany de transcendentalitat s’esllangueix una nova proposta cinematogràfica de filosofia de tocador amb persones i fets interconnectats, atzars ordenats, espiritualitat i reencarnacions redemptores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada