L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, ha presidit avui la Missa de la festa del Patró del Col·legi St. Ermengol, a la qual hi han assistir els 380 alumnes d’ESO i Batxillerat de l’Escola. Després ha tingut lloc una celebració de la Paraula amb els alumnes de Primària i Infantil, que ha presidit Mn. Antoni Elvira, Vicari episcopal de pastoral i Rector d’Encamp.

L’Eucaristia ha estat concelebrada per Mn. Pepe Chisvert, Rector de la Parròquia de Sant Julià de Lòria i prevere que col·labora pastoralment al col·legi juntament amb Mn. Antoni Elvira. A la seva homilia adreçada especialment als joves l’Arquebisbe Vives ha glossat succintament la vida de St. Ermengol, que el Bisbat d’Urgell té com a Patró secundari i que el Col·legi té com a insigne protector. Ha destacat com va ser un sacerdot primer i després Bisbe que es va preocupar pels altres: fundant una comunitat perquè els capellans visquessin en fraternitat i, posteriorment, construint ponts i carreteres perquè els pobles del Pirineu i la seva gent poguessin estar ben comunicats. Així va servir el poble fins a la seva mort, precisament quan dirigia les obres de construcció d’un pont per comunicar la Seu d’Urgell i la Cerdanya, a Pont de Bar.

Mons. Vives ha animat els joves a no ser autoreferencials i egoistes, i a vetllar per no estar sempre pendents del propi jo i de la pròpia imatge essent sempre el centre. Ha exhortat els joves a no buscar el protagonisme i ha posat com exemple la imatge de les persones que fent una fotografia estan més preocupades per sortir elles que no pas per captar allò que volen fotografiar. En aquest sentit ha volgut posar com a exemple Mn. Ramon Rossell, Rector de Canillo, que molts joves coneixen per la seva vinculació a la casa de colònies d’AINA, que sempre busca fer fotografies però mai no és el centre.

Finalment el Copríncep episcopal ha animat els joves a sentir-se orgullosos de ser andorrans i del Principat d’Andorra perquè precisament avui mateix han arribat a Andorra dues famílies de refugiats de Síria que gràcies al corredor humanitari signat entre el Principat d’Andorra i la Comunitat cristians de Sant Egidi ha permès l’arribada al Principat de famílies refugiades que seran acollides pel Govern i per les comunitats cristianes, amb altres institucions, amb generositat per part de tothom. L’Arquebisbe ha animat els joves a sentir-se joiosos d’aquest compromís d’acollida que és un petit pas per a Andorra però alhora una gran mostra de generositat.

També va recordat com gràcies a l’esforç i a la suma de persones es poden fer grans coses com després de l’Eucaristia han realitzat els alumnes del Col·legi en fer un lipdub per mostrar entre tots la vida de l’Escola a partir de la suma dels diferents alumnes, professors i personal treballador.

Després de l’Eucaristia Mons. Vives ha esmorzat amb els alumnes i ha compartit amb ells una bona estona de diàleg i convivència.

Text i foto Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada