festa-seuAquest matí s’ha presentat l’eslògan, la imatge gràfica i el programa de la Festa Major 2014 en una roda de premsa que s’ha pogut seguir en directe també en streaming i que ha quedat penjada al web de la festa www.fmlaseu.cat

Fes-la teva” ha estat el lema guanyador per aquesta festa major de les cinquanta propostes rebudes a través de les xarxes socials després que es fes una crida a la ciutadania a participar en la confecció d’un eslògan. Al respecte, la regidora de Festes i Tradicions de l’Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha manifestat que “un dels objectius que ens vam proposar com equip de govern és que la Festa Major fos més participativa, on tothom hi trobés el seu espai, tot participant activament, triant les activitats i viure-la intensament i això és el que hem anat treballant durant aquestes 4 festes majors. Per aquest motiu, aquest any es va proposar començar aquesta participació abans de la festa major proposant que els ciutadans fessin arribar les seves propostes d’eslògan”.

Cartells, web, #fmlaseu i App

També s’han presentat els tres cartells que ha elaborat l’empresa urgellenca Formes, després d’haver guanyat un concurs públic convocat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, que serviran per il·lustrar el llibret de la festa major, el programa de butxaca i els diferents cartells que anunciaran les activitats programades.

Les imatges dels cartells tenen com a protagonistes les activitats que gaudeixen de més participació i alhora més identificatius de la festa major urgellenca com són el ball cerdà, el correfoc, els esports, els concert i la rua, així com el cap gros centenari que representa la gent gran.

Pel que fa al web de la Festa Major, enguany s’ha renovat de dalt a baix per oferir més dinamisme tot mostrant les participacions ciutadanes recollides per les xarxes socials i amb un apartat de galeria d’imatges d’actes finalitzats. Des d’avui mateix es pot consultar les activitats més destacades del programa de la festa a www.fmlaseu.cat

Aquest web, que porta només un any actiu, ja compta amb una audiència de 5.000 seguidors. “A través del #fmlaseu es vol potenciar encara més la participació dels urgellencs i urgellenques a la festa major”, ha remarcat Planes.

Es podran seguir els perfils de la Festa Major a Facebook, twitter i Instagram: @fmlaseu

Per reproduir les imatges i els missatges que els ciutadans facin arribar quedarà instal·lada una pantalla a l’Espai Ermengol els dies previs i durant els dies de la festa major per tal que tothom hi pugui veure.

Com a novetat d’enguany s’ha creat una App per a telèfons mòbils per poder informar-se de tota la programació de la festa major de la Seu i que es podrà descarregar uns dies abans que comenci el programa festiu.

Videoclip de la cançó de la Seu

Si fa dos anys es va enregistrar un lipdub de la Seu d’Urgell per promocionar la ciutat amb la participació d’entitats, associacions i clubs esportius de la ciutat, enguany es proposa fer un videoclip de la cançó “Vine a la Seu” que ha composat l’artista Patxi Leiva per l’ocasió. La cançó es pot descarregar a http://vinea.laseu.cat

Tothom que ho desitgi pot enviar la seva gravació de 6 segons a través del mòbil, on poden sortir colla d’amics, famílies o a nivell particular, ballant, fent alguna activitat, però sobretot que la imatge tingui com a rere fons un lloc emblemàtic de la Seu d’Urgell o fent alguna activitat tradicional tal i com ens parla la lletra de la pròpia cançó.

El videoclip que en surti de totes les gravacions enviades es presentarà el dissabte 30 d’agost, just després de la lectura del pregó de festa major a la plaça dels Oms.

La participació per fer entre tots aquest videoclip de la ciutat té premi. Entre tots els vídeos enviats es sortejaran 10 lots d’entrades per assistir a l’obra ‘Iaia!’ amb Montserrat Carulla que tindrà lloc el dijous 28 d’agost.

Es recupera el dimarts de festa major

Meritxell Planes també ha subratllat que dimarts 2 de setembre enguany també hi haurà activitats de festa major. La regidora de Festes i Tradicions ha recordat que l’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu va creure oportú destinar els diners a temes socials i de promoció de la ciutat, i que no es podia cobrir un dia més de festa major. “També vàrem dir que quan les arques municipals es recuperin econòmicament, es tornarien a fer activitats de festa major el dimarts”, ha remarcat Meritxell Planes. En aquest sentit, l’any 2013 l’ajuntament va fer el darrer pagament dels 3,6 milions d’euros en concepte d’indemnització per l’expropiació de la finca la Gallinaire. “I per aquest motiu hem pogut destinar-hi més diners enguany a la festa major”, ha manifestat Planes.

Iaia!”, concert de Txarango i mercat 1714, plats forts de la Festa Major 2014

Com ja es va avançar la setmana passada, l’obra de teatre “Iaia!” amb Montserrat Carulla, un mercat temàtic dedicat a l’època de 1714 i el concert jove a l’espai casetes del grup Txarango són els plats forts que presenta la Festa Major 2014 de la Seu d’Urgell.

Coordinadora de Casetes

Per segon any consecutiu, la Coordinadora de Casetes ha organitzat la programació adreçada als joves a l’espai cassetes apostant de nou pels grups musicals de Seu Rock a casetes,així comel Seu Tronic i Seu Rap que tindran lloc al pista polivalent de la zona esportiva. I grups de versions a l’espai casetes distribuïts els diferents dies i adreçats a una franja d’edat amplia.

Sílvia Iscla, com a representant de la coordinadora de casetes, ha destacat les novetats d’enguany: la cursa de llits que tindrà lloc diumenge 31 d’agost a la tarda; la cursa de gintònics el dimarts a la tarda; dimarts a la nit tornarà la festa de la nit a la plaça de les Monges; de nou el sopar popular i els Jocs Fers, arrelats ja en la programació festiva per als joves.

Aposta per les millors orquestres del país

Meritxell Planes també ha explicat que enguany s’ha reforçat el programa musical amb la contractació de les tres millors orquestres de Catalunya com són la Montgrins (dissabte 30 agost); la Maravella (diumenge 31 agost); i la Principal de la Bisbal (dimarts 2 de setembre).

Programació infantil

Els nens i nenes que formen el Consell Municipal d’Infants, creat aquest passat curs, han elaborat bona part de la programació infantil a través de les propostes que els alumnes de la ciutat han fet arribar a aquest òrgan. Així, les activitats infantils o amb família que podran gaudir durant aquesta festa major seran: scalextric, paintball infantil, activitats al rocòdrom i tallers intergeneracionals entre nens, joves i padrins.

Pubs de la Seu

Amb l’objectiu de donar més vida al centre de la ciutat, se celebraran tres concerts de diferents estils (salsa, anys 60 i Patxi Leiva) a la plaça del Codina entre divendres, dissabte i diumenge de Festa Major. Els concerts finalitzaran a la mateixa hora de tancament dels pubs.

D’altra banda, les terrasses dels establiments de la Seu estaran amenitzades durant els dies de Festa Major amb actuacions del SeuFolk.

Menús i vermut de festa major

Una altra novetat és la implicació de l’Associació d’Hostaleria que enguany ha fet la seva aportació per dinamitzar el sector durant els dies de festa major. En aquest sentit, 12 restaurants de la Seu d’Urgell oferiran menús de festa. També restaurants i bars oferiran un vermut de festa major amb l’objectiu de recuperar la tradició d’anar a fer el vermut al migdia. El vermut s’elaborarà amb productes locals a un preu únic de 3 euros.

Entitats

La resta del programa de la Festa Major es compta com sempre amb la col·laboració de moltes entitats i clubs que continuaran oferint activitats, algunes innovant en algun aspecte, però donant continuïtat a les més populars i que ja s’han convertit en una tradició.

Cal remarcar que se segueix apostant pel producte local per tirar endavant la programació de festa major. En aquest sentit, Meritxell Planes ha volgut agrair la implicació de les entitats urgellenques a l’hora de tirar en davant la festa major, així com a la coordinadora de casetes i la comissió de festes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada