guapaPracticar un esport ens fa més atractius. Les raons són diverses, però la més important és que l’exercici físic ajuda a mantenir la salut que, com sempre diem, és la base de la bellesa. Però, a més, fins i tot ajuda a combatre l’acne. T’ho expliquem.

Que alguns esportistes són guapíssims ho sabem tots. Però que a més practicar algun esport ens faci més atractius és una cosa poc conegut i molt important. Té la seva lògica: practicar un esport ajuda a mantenir la salut que, mai insistirem prou, és el primer puntal de la bellesa. I ho demostren constantment les noves investigacions que es realitzen sobre els efectes de l’exercici físic en les persones. Recentment s’ha descobert que fins i tot pot ajudar a reduir l’acne: un estudi desenvolupat per la Universitat Eberhard-Karls (Tubinga, Alemanya) conclou que la suor conté un antibiòtic natural que ajuda a reduir l’acne i a destruir bacteris allotjades a la pell i que les persones que practiquen un esport milloren la seva bellesa estètica.

Tots sabem que l’esport estimula el procés de sudoració que, encara que de vegades ens sembli molest, la veritat és que un procés natural absolutament recomanable que hidrata i neteja la pell, ja que elimina les toxines que l’ofeguen i facilita el despreniment de les cèl·lules mortes i la brutícia dipositades en els porus.

A més, l’esport millora l’estat d’ànim: estimula la producció d’endorfines (l’hormona de la felicitat), cosa que ens produeix aquesta íntima sensació de satisfacció que sentim després de realitzar un exercici intens i que s’imposa sobre el cansament. I és importantíssim: sentir-se feliç ens fa somriure i, per tant, molt més atractius. Ho confirma un estudi de OCU-Salut, que assenyala que els que dediquen un mínim de 2 hores setmanals a fer exercici milloren el seu benestar.

 

L’esport també ajuda a modelar el cos i manté la proporcionalitat. Enforteix ossos i articulacions, i ajuda al bon funcionament del sistema circulatori i limfàtic. Recordem que la circulació de retorn de tots dos sistemes s’activa caminant, i un mal funcionament provoca des ulleres fins varius.

Perquè practicar un esport no és només moure’s, sinó crear un hàbit de vida, una rutina en la qual tot és important. Ho ratifica José Ignacio Marcet, President de la Fundació Marcet, escola espanyola de futbol present en 25 països. Marcet atribueix el fenomen a factors de tipus educatiu i motivacional: “A les escoles de futbol tenim una disciplina que cal seguir: estar polit, vestir net, mantenir un bon aspecte, dutxar-se, evitar mals hàbits, estar ben alimentat o no anar a dormir tard… és evident que aquestes rutines repercuteixen en major o menor mesura en un bon aspecte físic”.

Per això és important “comprometre” amb l’esport. Tant si es realitza un esport de grup com si es realitza exercici de forma individual, és imprescindible crear una rutina, un ritual: designar un temps, una hora concreta i un mínim de 30 minuts d’exercici actiu, més el temps destinat a la neteja posterior, un espai, que pot ser un gimnàs, un centre esportiu, un parc o el carrer, un equipament adequat: roba i sabatilles esportives per córrer, jugar a futbol, caminar, jugar a bàsquet, anar amb bicicleta (pots trobar informació i propostes en http://www.zalando.es/reebok-online-shop/ ), fins i tot realitzar-lo amb una companyia o una música que ens resulti agradable i ens estimuli.

Encara que sembli increïble, tenir en compte aquests petits detalls per conformar una rutina esportiva és el que consolida la pràctica de l’esport. Sovint ens resulta difícil comprometre’ns amb nosaltres mateixos i, encara que sabem que necessitem fer exercici per mantenir la salut, acabem abandonant (o ni tan sols començar). En canvi, igual que succeeix amb les cures diàries de la pell, si establim una rutina, si fem un buit en la nostra vida a l’esport, si ho fem amb un/a amiga@, si ens regalem un equip esportiu que ens agradi, si ho convertim en un moment per nosaltres, si vam gaudir de la pràctica de l’esport per tots aquests petits detalls i no ens ho prenem com una obligació per tenir un cos fantàstic, és molt més fàcil que es converteixi en un hàbit de vida.

Tots ho sabem: el plaer és millor motor de canvi que el deure. I ens fa molt més guapos!

Per Belleza Activa / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada