Fes del teu smartphone un microscopi o un telescopi

La  fotografia ha viscut en l’última dècada una revolució. Des de les càmeres digitals tot ha canviat. Tot d’una qualsevol persona podia llançar milers de fotos sense importar-li com de bones o dolentes eren. Amb el mòbils això és encara més clar si cap. Tots portem en les nostres butxaques telèfons que tenen càmera. Quan els primers fotoperiodistes anaven amb un carro en el qual portaven tot el laboratori fotogràfic necessari per revelar les seves instantànies.

Actualment llancem fotos a tort i a dret però no per això vol dir que aquest sector hagi arribat al seu sostre.

L’empresa Smart Micro Optics ha desenvolupat un invent batejat com Blips que permet utilitzar els nostres smartphones com si fossin un microscopi o un telescopi.

En contra del que podríem pensar, el sistema de funcionament de Blips és molt senzill. Es tracta de dos miniobjetius de plàstic que s’enganxen a l’objectiu de la càmera del nostre telèfon mòbil permetent ampliar la imatge d’una manera en què els smartphones no permeten. Així comptem amb Blips Macro que amplia la imatge en alta definició fins a 10 vegades, i Blips Micro que ens permet fer que la càmera es converteixi en un microscopi.

El projecte de Smart Micro Optics gràcies al gran èxit que va tenir en la seva fase de finançament al web de micromecenatge, Kickstarter va poder a més presentar el kit bàsic amb un preu de 29,90 dòlars, el kit de laboratori que tindrà un preu de 59,90 dòlars.

No calen grans dispositius ni nous smartphones per tenir una millor càmera. Ara amb tan sols obtenir Blips podem fer que el nostre telèfon mòbil, automàticament es revaloritzi.

Per Tecnonews / AMIC