Fertilitzants casolans per a les plantes a partir dels aquaris

Aquari
Aquari (istock)

Quan la teva peixera està molt bruta el primer que penses és a llençar aquesta aigua el més lluny de la teva vista? Pensa-t’ho dues vegades abans de fer-ho, perquè té una utilitat i bastant bona; com a fertilitzant de plantes.

Si mirem els paràmetres de l’aquari o de la nostra peixera, l’aigua conté sobretot nitrats, nitrits, derivats del fosfat, concentració de CO₂, composts de potassi, així com restes orgàniques de peixos, alguns minerals en baixes concentracions com pot ser el zinc, coure, magnesi, manganès, i un llarg etcètera. Així que si comparem això amb la composició dels adobs líquids que s’utilitzen en les plantes i que es compren a les botigues, podem veure que aquests es basen principalment en nitrogen, fòsfor, potassi i alguns altres micronutrients, que conté també l’aigua del nostre aquari, tot i que en menor quantitat.

Els avantatges que té aquesta aigua és que és totalment natural perquè és generada pels peixets, està lliure de clor, que fa tant de mal a les plantes i és molt econòmica.

Així que ja saps. Si no comptes amb una peixera, encara que sigui petita, potser és el moment d’adquirir-ne una i a més de tenir una mascota nova que farà la delícia dels teus fills, serà una productora de fertilitzant molt bona per a tenir les teves plantes boniques, sanes i fortes.

Per Huertodeurbano.com

TOTES LES NOTÍCIES