fonts3Tant la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, com la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, han valorat molt positivament l’anunci, aquest divendres, per part del ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, del projecte per instal·lar un espectacle permanent de fonts, llums i música al riu Valira, en un indret encara per determinar d’Andorra la Vella o Escaldes-Engordany. Totes dues han coincidit a destacar el valor turístic, cultural i artístic de la proposta que, segons Marín, ‘serà un atractiu més, bo pel país’ i, segons Ferrer, sumarà per tenir una ciutat ‘agradable i atreure gent, que el turisme vingui, s’hi trobi a gust i tingui ganes de tornar’. Pel que fa al preu de més d’un milió d’euros que, segons el ministre Camp, podrà arribar a costar el projecte, Marín l’ha qualificat de bo, per ser una instal·lació permanent i, a la vegada, modificable periòdicament. Ferrer, en referència a això ha reconegut que no té ‘elements d’informació’ per poder-ho valorar però que, entén, és una inversió que finalment es queda al poble. Les dues cònsols han insistit que no els importaria que finalment s’acabessin instal·lant les fonts a la parròquia veïna, tot i així Marín ha destacat el valor que tindria el projecte per a Escaldes, una parròquia ja associada amb l’aigua i on ‘un dels béns que tenim és l’aigua termal’ i Ferrer que, en cas que s’instal·lés a la capital ‘la visual que es tindria des dels rellotges de Dalí cap a dalt seria preciosa’ incloent-hi Caldea, que és d’Escaldes.

Les cònsols han mostrat tota la predisposició per acollir la infraestructura presentada aquest divendres pel ministre Camp que, segons ha dit Trini Marín, ‘ha de ser un atractiu molt bo en l’àmbit turístic basant-se en les imatges que hem vist, que són espectaculars’ i, segons Ferrer és ‘genial, perfecte’. Ferrer ha insistit que l’emplaçament l’hauran de decidir els creadors artístics i tècnics i que ‘són qüestions més tècniques que polítiques’. Segons la cònsol de la capital, el que aporta és més gent a Andorra i més ‘qualitat d’imatge i de vida urbana’ i ‘el turista que ve de fora no distingeix entre una parròquia o una altra’.

Cap de les dues no s’ha mostrat preocupada per les implicacions que pugui tenir a escala mediambiental o veïnal, perquè, com ha dit Ferrer, ‘es farà tècnicament viable i correcte, es tindrà en compte que no molesti el soroll als veïns i al seu descans, tant en contaminació acústica com mediambiental es tindrà en compte tota la normativa, suposo que es faran les coses bé, són prou responsables’, referint-se al Govern. Marín ha reconegut, a més, que deu presentar problemes de construcció, per la dificultat que comporta l’aigua a la primavera, per exemple, però ‘si ho han projectat, es deu poder fer’.

Precisament, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, ha aprofitat per recordar que la seva és una parròquia de l’aigua i que en el cas que es decideixi fer-ho allà, la part més propera a Caldea és la que més els satisfà, ‘en conjunt amb l’aigua termal’ i al costat d’una zona verda com és el Prat del Roure. Ferrer, per la seva banda, ha destacat la imatge maca que es podria aconseguir des del pont de la Rotonda cap a dalt amb la font al riu i Caldea al fons.

Pel que fa al preu cap de les dues no n’ha posat objecció: Ferrer ha reconegut que ‘no podem dir que no a segons què, perquè volem una ciutat maca, un lloc agradable i atreure gent i que, quan el turisme (que finalment és la nostra font de riquesa més important) ve a Andorra, s’hi trobi a gust i tingui ganes de tornar’, tot recordant que ‘el turista no vindrà per veure només una font o una cosa, tot el conjunt ha de ser atractiu perquè la gent hi torni’.

5 comentaris

  1. Sembla qu’aquest Ministre no sapigui com gastar l’enorme pressupost que li donem. Penseu realment qu’els turistes pujaran a Andorra per veure aixo ???

    1. entreu a mirar aquest video, es a las vegas i es l’espectacle de l’hotel bellaggio … sense comentaris. als vespres es un espectacle que reuneix milers de persones cada cop que el fan. aquest no es posiblement un motiu per venir a andorra però si será un atractiu per gaudir una vegada estàs aquí. disfruteu de les imatges i si teniu ocasio d’anar a las vegas no us el perdeu. que vagi de gust. http://www.youtube.com/watch?v=A-ZpUzZ4YC4

  2. La font te un lloc fabulos a la plaça del Roc Blanc, Rosa oblidaten, on la posaries a Andorra??? a la cruilla de la comella !!!!

    1. Vividor, em sembla que el projecte és d’una font al llit del riu, on s’estalvia molt en canalització i recollida de l’aigua. Em sembla que el valira no passa per la plaça del Roc Blanc

  3. Vigila a celebrar-ho Rosa, que al final ho posaran a Escaldes pro ho pagarem entre tots!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada