La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha explicat, aquest dilluns, que l’informe extern aeronàutic sol·licitat pel Comú a l’empresa madrilenya Eptisa confirma els riscos que sospitaven sobre la ubicació de l’heliport al Roc de Patapou. De fet, la cònsol ha indicat que el text ‘aixeca altres punts’ que s’han tingut en compte també a l’hora de completar la demanda judicial presentada aquest passat dijous contra l’adjudicació i construcció de l’heliport. Per la seva banda, els consellers de Demòcrates per Andorra de la capital han manifestat que l’anunci del Govern d’aturar el procés fins que hi hagi l’avaluació dels tècnics francesos hauria d’haver fet que el Comú posposés la demanda d’aquest informe.

La sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella d’aquest dijous ha comptat amb la manifestació per part del grup demòcrata del seu desacord amb el fet que el Comú hagi demanat un informe a una empresa d’enginyeria espanyola sobre la ubicació de l’heliport al Roc de Patapou. L’encàrrec ja es va fer i va costar a la corporació 5.770 euros, i el Comú ja compta amb els resultats d’aquest i els ha fet servir per completar la demanda judicial, però tot i així, els demòcrates han volgut expressar el seu desacord. La consellera Neus Farré ha explicat que consideren que la corporació podria haver posposat aquesta demanda, ja que el Govern es va comprometre a aturar el projecte fins que tingui els resultats dels tècnics francesos.

A més, segons la consellera demòcrata, ‘és més imparcial l’informe encarregat pel Govern’ ja que s’ha sol·licitat a tècnics seleccionats pel govern francès, mentre que l’informe sol·licitat pel Comú l’ha elaborat una empresa privada.

El cònsol menor de la capital, Jordi Minguillón, però, ha explicat que aquest informe no es podia posposar perquè el van demanar per complementar la demanda judicial, i aquesta tenia uns terminis a complir que no es podien allargar. Ha indicat que per poder esperar hagués calgut que el Govern publiqués al BOPA que aturava el projecte, però que com que en termes legals el projecte segueix en marxa, el termini per fer la demanda no es podia deixar córrer, ja que sinó s’hagués perdut. Els consellers socialdemòcrates han manifestat el seu suport a aquest informe ja que consideren que qualsevol pas per garantir la seguretat dels ciutadans és necessari.

Per la seva banda, la cònsol major, Rosa Ferrer, ha indicat que l’informe ha servit per completar la demanda ja que ha confirmat els riscos que sospitaven, i ‘n’ha aixecat d’altres’, que no ha volgut detallar. De fet, en la demanda es fa referència a diverses qüestions, des del conflicte de competències, la impugnació de l’adjudicació o la redacció del plec de bases, fins a les dimensions de la plataforma, el sobrevol i d’altres.

A més, la cònsol ha explicat que aquest mateix dilluns s’ha entrat una altra demanda judicial per impugnar la resolució emesa pel Ministeri d’Economia el 2009 aprovant el projecte aeronàutic d’un heliport privat al Patapou, ja que el Govern també va desestimar la demanda administrativa al·legant que aquest projecte havia caducat.

Increment del pressupost de la Comissió de la Vall del Madriu

D’altra banda, aquest dilluns, la cònsol també ha anunciat que dimarts es tornarà a reunir la Comissió del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror per elaborar el pressupost del 2013. Aquest 2012 l’aportació de cada Comú ha estat de 15.000 euros, i es preveu que per a l’any vinent s’hagin d’incrementar les aportacions, ja que s’establirà un despatx per a la directora i s’hauran d’aprovar algunes partides per als projectes que es decideixi engegar.

3 comentaris

  1. Anem gastant els diners alegrement, una cosa que havien fet molt sovint els comuns fa uns anys i que ara, pel que es veu, continua igual.

  2. Roseta, comença a fer la maleta que marxes capa casa. 6000€ del comú per finalitat partidista. Molt bé. De lo pitjor que he vist amb 42 anys que tinc.

  3. Olé, olé! Visca l’austeritat. O sigui que s’han gastat més de 5.000 euros en lluites partidistes. Molt bé, i amb la connivència dels socialdemòcrates. Una vegada més, es demostra que estalvien en el que volen. Nomenaments de càrrecs a dit i informes a assessors a preu d’or. Molt bé. Quina diferència entre els uns i els altres? Que el paguin els de la plataforma, que tenen molts diners, no el poble!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada