Ferrer destaca l’alta ocupació de l’escola bressol dels Serradells en el 10è aniversari de l’equipament

El Comú d’Andorra la Vella ha celebrat aquest dilluns el 10è aniversari de l’escola bressol dels Serradells amb una festa per als infants. L’equipament, amb una capacitat màxima de 112 nens, compta actualment amb 86 infants després del tancament de l’escola bressol de Prada Casadet per la baixada de la demanda. En aquest sentit, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha destacat que és un equipament molt complet, ‘que estava infrautilitzat i que actualment s’està utilitzant correctament’. Ferrer ha assegurat que les escoles bressol són serveis de primera necessitat i que, per tant, ‘han de continuar estant subvencionats’, i ha valorat positivament que la proposició de llei de serveis socials i sociosanitaris prevegi que aquests equipaments han de continuar sent competència dels comuns.

Rosa Ferrer ha valorat positivament que amb el tancament de l’escola bressol de Prada Casadet, l’equipament dels Serradells funcioni a ple rendiment, amb 86 de les 112 places ocupades i 41 empleats. La cònsol major, amb motiu de la celebració dels 10 anys d’aquesta instal·lació, ha recordat que la guarderia de Prada Casadet es va tancar per la davallada de la demanda, ja sigui per la baixada del cens o perquè l’atur fa que les famílies es puguin estalviar aquest servei, i que els infants s’han reubicat als Serradells.

En aquest sentit, ha recordat que si al setembre la demanda d’inscripcions continua igual, deixaran definitivament el lloguer de l’espai de Prada Casadet, i ha assegurat que tot i que al principi l’adaptació al canvi d’escola va costar una mica, li consta que actualment els pares estan contents, i ha assenyalat que ‘per la mobilitat dels nens és molt millor aquesta’.

Ferrer ha recordat que l’escola bressol dels Serradells es va construir fa deu anys coincidint amb un període de creixement de la població i on era necessari disposar de més places de guarderia. Per tant, ha indicat que va ser un equipament necessari, malgrat que ara la realitat ha canviat i s’hagi invertit la tendència.

D’altra banda, Rosa Ferrer considera que les escoles bressol són un servei essencial, i per aquest motiu creu que s’ha de mantenir el nivell de subvenció, que en aquest moment és aproximadament del 80%. De fet, aquesta qüestió s’està treballant a nivell dels cònsols de les set parròquies, i actualment cada parròquia està calculant quin és el percentatge de subvenció. La cònsol ha afegit que potser hi ha serveis no essencials que s’haurà d’anar incrementant el preu, però en tot cas a la capital no es farà ni amb escoles bressol ni en el cas de les activitats per a la gent gran.

Ferrer tampoc veu malament que la proposició de llei de serveis socials que presentarà DA determini que les escoles bressol són competència dels comuns. En tot cas, ha recordat que aquesta és una qüestió que s’acabarà de parlar quan ‘afrontem seriosament’ el tema de competències i de transferències amb el Govern.

La festa d’aniversari, adreçada als infants de l’escola bressol, ha comptat amb música, activitats, pallassos i un berenar.

TOTES LES NOTÍCIES