RosaFerrerLa cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha assegurat avui a Prada de Conflent, després de participar en un acte a la Universitat catalana d’Estiu (UCE) que les declaracions sobre el silenci i la poca transparència que ha denunciat Pere López, primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS) d’Andorra, que es tracta de “política pura i dura”. Segons explica l’edició digital de El País, Ferrer ha afegit que “Andorra està fent el que ha de fer que és complir amb la legalitat i farà la seva feina, només faltaria”.

A Andorra som molt estrictes amb la legalitat. Hi ha en marxa una comissió rogatòria i cal donar-li continuïtat, diu. López va denunciar ahir que el cap de Govern Toni Martí es va reunir amb membres de la banca andorrana que li haurien confirmat que els Pujol tenien entre quatre i cinc milions d’euros en comptes al país. Ferrer ha insistit que aquestes declaracions són merament polítiques perquè s’acosten les eleccions: “És política pura i dura i no se sosté perquè si hi ha una comissió rogatòria internacional i convenis internacionals s’ha de donar compliment als termes legals que hi ha i Andorra ho està complint “, ha afegit.

Pel que fa a si la figura de l’expresident Pujol afectarà el nom d’Andorra, la cònsol s’ha mostrat ferma: “No afectarà. En la mesura que Andorra està fent treballs i esforços. La normativa i la legislació és cada vegada més homogènia entre tots, per tant s’estan fent els passos necessaris per donar seguretat jurídica i homogeneïtzar-a nivell internacional. A partir d’aquí, si tot es fa des del procés legal, no hi haurà cap problema “, ha afegit. “A Andorra som molt estrictes amb la legalitat. Hi ha en marxa un intercanvi d’informació en el marc d’investigació fiscal i a través d’una comissió rogatòria internacional. Per tant el que s’ha de fer és seguir donant continuïtat jurídica “.

Rosa Ferrer dóna suport a Prada a la consulta sobiranista a Catalunya
Durant el col · loqui sobre com veuen els ajuntaments dels països catalans el procés d’independència, Ferrer s’ha mostrat a favor de la consulta. “Cal fer servir les urnes i no les armes”, ha explicat l’alcaldessa, referint-se a que en ple segle XXI s’ha de seguir un procés democràtic, legal i reconegut. “Penso que qualsevol poble ha de poder manifestar-se a través de les urnes, serà el poble qui decidirà. Si Catalunya és independent dins d’un procés legal, democràtic i reconegut com ho som nosaltres, serà un estat més amb el qual Andorra es relacionaria. S’ha de respectar l’ordre jurídic internacional. El procés de constitució de l’Estat nació al segle XXI no ha de ser com el del XX o el XIX, on sortien al carrer amb les armes, sinó un procés democràtic i participatiu “, ha conclòs la cònsol.

Text: elpais.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada