Els drets polítics i la participació de les dones a la política andorrana van centrar la conferència que la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va oferir aquest dimarts a la tarda a Estrasburg. Aquesta és la segona conferència inclosa en el Cycle Société Andorrane amb motiu de la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d’Europa. Rosa Ferrer va destacar la feina feta en aquest àmbit però també va recordar que encara queda camí per recórrer per assegurar la igualtat d’oportunitats.

Rosa Ferrer va ser l’encarregada aquest dimarts d’exposar la situació de la dona en la política andorrana i la seva evolució al llarg dels anys. Ferrer, una de les primeres dones parlamentàries a Andorra, s’ha destacat sovint per la defensa dels drets de les dones en política, motiu pel qual va ser condecorada recentment amb la insígnia de cavaller de l’Ordre de la legió d’honor de França.

La cònsol major d’Andorra la Vella va demanar més implicació de les dones andorranes amb càrrecs polítics per assegurar la igualtat d’oportunitats, i l’accés a llocs de responsabilitat tant en l’àmbit privat com en el públic. Ferrer va insistir en la necessitat de disposar de pressupostos per aplicar polítiques que vetllin per la igualtat per no perdre el que s’ha aconseguit fins ara i per continuar treballant per avançar en l’equiparació de drets.

La ponència va posar de relleu que la situació de la dona en la política andorrana viu una situació de paritat al Consell General, mentre que està representada en un 25% al Govern i en un 43% als comuns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada