La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, considera que els experts francesos que han de fer un informe sobre la viabilitat de l’heliport nacional al Roc del Patapou, haurien de valorar les tres ofertes que es van rebre. Segons la cònsol major, que es demani aquest informe és positiu perquè ‘permet un període de reflexió’, però assegura que ‘no ens tranquil·litza del tot’ perquè considera que depèn de les preguntes que es facin, variarà la importància de l’informe. Ferrer assegura que per convèncer-la que el Roc del Patapou és un bon emplaçament se li hauria de garantir que no hi haurà soroll i que és segur ‘al 100%’.

El cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, van anunciar aquest dijous que s’ha demanat suport al primer ministre francès perquè experts aeronàutics del seu govern avaluïn la seguretat de l’emplaçament de l’heliport nacional al Roc del Patapou. A més van anunciar que fins que no hi hagi l’informe queda ajornada la signatura del contracte amb l’empresa adjudicatària Heliand-Cathelicòpters, i que si l’informe és negatiu no es farà el projecte.

Segons ha informat la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, el mateix cap de Govern la va avisar d’aquesta decisió abans de fer-la pública, i ella celebra que ‘això permet un període de reflexió’.

No obstant, la cònsol major considera que l’informe dels experts francesos no hauria de valorar només la seguretat del Roc del Patapou, sinó que hauria de comparar les tres ofertes que va rebre el Govern i dir quina és la millor. Opina que s’hauria de demanar si és el millor emplaçament i diu que ‘estem convençudíssims que no ho és, i a més, hi ha altres informes que ho avalen’.

Segons Ferrer, ‘no ens tranquil·litza del tot’ que s’hagi demanat aquest informe, i creu que ‘si es demana si al Roc del Patapou hi pot aterrar un helicòpter, evidentment dirà que sí’, però que cal saber més coses. Per això dubta que el que diguin aquests experts francesos pugui fer canviar de parer el Comú d’Andorra la Vella, ja que assegura que ‘ens haurien de dir que no hi haurà soroll i que serà 100% segur, i això no podrà ser’.

El que sí que satisfà la cònsol és que la signatura del contracte hagi quedat aturada, ja que ‘obre un període de reflexió’. I segons Ferrer, si es firma ‘s’estarien comprometent les arques públiques’.

1 comentari

  1. Acabem amb el cuento, no vols que els que et van pagar la campanya es despertin de la mitgdiada amb el soroll de l’helicopter. Per cert les parceles de particulars que vas fer netejar en plena campanya a la zona de Beberly Hills es pot considerar com una estafa ja que ho van realitzar treballadors comunals i s’ha pagat amb diners del poble quina pena que foten son tan pobres que només tenen diners

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada