Ferrer alerta que cal seguir lluitant perquè les dones no perdin les conquestes fetes els darrers anys

RosaFerrerLa cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha alertat que no es pot baixar la guàrdia, i que cal seguir lluitant, recordant i reivindicant les conquestes socials fetes per les dones els darrers anys. En el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora, Ferrer ha assegurat que ‘malauradament, haurem d’anar recordant aquest dia durant molts anys perquè si deixem de reivindicar i de lluitar per aquestes conquestes socials en matèria d’igualtat i drets humans, els passos enrere seran ràpids, ja que els estereotips són encara molt forts’.

Ferrer ha insistit que si es deixa de ser vigilant amb les conquestes fetes els darrers anys, fàcilment es poden fer passos enrere i després costarà molt tornar a avançar. En aquest sentit, la mandatària comunal ha remarcat que cal lluitar també perquè aquests drets guanyats per la dona durant les darreres dècades es converteixin en fets. Tot i que legalment la igualtat ja està reconeguda, Ferrer considera que els costums de la societat no s’hi acaben d’adaptar. La cònsol major també ha fet èmfasi en la necessitat de seguir educant amb aquests valors a les generacions que vénen.

Per una altra banda, Ferrer també ha destacat que, tot i que encara hi ha feina a fer, ‘per sort el món occidental ha avançat molt en matèria d’igualtat entre homes i dones i cal seguir en aquesta línia perquè hem de ser un model per a països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament on el paper de la dona encara està molt afeblit’. Són països, ha assegurat, ‘on si no tenen aquests referents, no se’n sortiran mai’.

Pel que fa als actes de commemoració del Dia de la dona treballadora a Andorra la Vella, Ferrer ha destacat que enguany s’han volgut traslladar a dilluns, preveient que hi pot haver una major participació. En aquest sentit, la cònsol major s’ha mostrat molt satisfeta ja que enguany es faran de forma conjunta amb el Ministeri de Salut i el Consell General, i creu que això donarà més força a aquesta reivindicació.

D’altra banda, les desigualtats entre homes i dones en matèria salarial encara són ben evidents a Andorra. Segons xifres obtingudes per Ràdio i Televisió d’Andorra, els homes cobren un 30% més que les dones. Així doncs, si el salari mitjà d’una dona és de 1.629 euros, el d’un home s’enfila fins els 2.096.

1 comentari

  1. Mireu, la Rosa Díez andorrana.Més de vint anys sense fotre un pal a l’aigua i visquent del que anomenen la cosa pública. Surt crida una mica xip xip xip i a cobrar el souet i a acatar les ordres de les grans famílies.
    Roseta de les mentidetes, ja no enganyes a gaire gent

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES