Ferran Teixidó i Laura Orgué guanyen el Casamanya Extrem

casamanya-extremFerran Teixidó i Laura Orgué han resultat guanyadors de la segona edició del Casamanya Extrem Vertical Race, celebrat aquest dissabte al matí. Com a novetat, a més de la cursa de 5 quilòmetres, aquesta edició ha comptat també amb un recorregut de 3,5 quilòmetres, la Clàssic, i un d’1,7 quilòmetres, la Mini extrem, dirigit als infants. Els guanyadors de la Clàssic han estat Sergi Casavella i Naila Vidal en categoria cadet i Oriol Om i Andrea Sinfreu en categoria infantil. La currsa Mini l’ha guanyat Pere Voltas en categoria aleví, i Maximilià Vila i Etna Pou en prealeví. En total, han participat 185 corredors.

La cursa Extrem, que ha sortit a les 10 hores des d’Ordino, ha comptat amb 105 participants, superant així la participació de l’any passat. El seu guanyador, Ferran Teixidó, ha marcat un nou rècord en la pujada al pic del Casamanya, amb un temps de 57.36 minuts. El guanyador de l’any passat, Agustí Roc, ha acabat en tercera posició, per darrera de Nil Cardona. En la categoria femenina, Laura Orgué ha estat primera amb 1 hora 3 minuts, i Gabriela Sánchez i Maria Fargas han completat el podi. 

La competició, organitzada per l’ECOA i la col·laboració del Comú d’Ordino, ha puntuat, per primera vegada, en el calendari de les ‘Skyrunner Series’, un circuit reconegut internacionalment en què participen els millors esportistes d’Adnorra, França, Espanya i Portugal.

A més de la cursa Extrem, la Clàssic ha comptat amb 50 participants que han fet la ruta Coll d’Ordino-Casamanya i els 30 participants de la Mini Extrem han sortit del Coll d’Ordino fins al Bony de les Neres. La competició ha acabat amb una arrossada popular al Coll d’Ordino, on s’ha pogut gaudir d’un dia radiant.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES