Aquet matí el Vertical® Kilometer World Circuit donava el tret de sortida a la cursa vertical a la muntanya dels deus, el mont Olimp, a les 9h hora d’Andorra.

El recorregut ha estat de 4’3 quilòmetres i 1.024 D+, amb pendents de més del 30% en alguns trams.

El traçat, atípic per a una vertical, discorria per dins el bosc, amb molts giravolts pel parc nacional del “Mount Olympus”, que també té la consideració de Patrimoni natural per la UNESCO.

Les condicions de cursa han estat de molta humitat, cosa que sumava dificultat per a l’únic participant d’Andorra: Ferran Teixidó, que ha anat al capdavant de la cursa des de l’inici, ha fet la seva cursa, amb bones sensacions.

Ferran Teixidó ha entrat amb aproximadament 1 minut d’avantatge per davant del segons classificat.

“Venia a Grècia a puntuar. Avui m’he trobat bé i he pogut arribar primer. No he anat al màxim perquè des de l’inici he anat al meu ritme i he anat sol. Amb els 100 punts d’avui em poso en el top 3 del rànquing mundial. És un plus de motivació, ja que no és fàcil quedar primer en una prova de copa del món. Pensant ja en Canazei i la K3, no estic encara en l’estat de forma que vull, però aquest resultat d’avui em donarà les forces que necessitava per poder arribar a les properes cites al nivell que m’exigeixo”.

Ferran Teixidó ha marcat uns 42’ (l’organització no ha facilitat resultats oficials)

En dones, la vencedora ha esta la sueca Lina El Kott.

VALORACIÓ TÈCNICA

El preparador físic que acompanya els 4 membres desplaçats fins a Grecia, Fabrizio Gravina, declarava en acabar la cursa del Ferran que “és sorprenent la recuperació que ha fet de la important lesió al genoll. Una progressió així sols està a l’abast dels atletes d’elit. El Ferran és un d’ells. A més, amb l’edat del Ferran (45), encara és més difícil haver aconseguit aquesta progressió. Té un esperit molt competitiu , moltes ganes de fer-ho bé”.

Text FAM, Foto VkWC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada