Ferran Costa assumeix la presidència del Grup Parlamentari Liberal

El Grup Parlamentari Liberal ha notificat a la Sindicatura del Consell General els canvis en la seva composició conseqüència del nomenament de Jordi Gallardo, fins ara president del GPL, com a ministre de Presidència, Economia i Empresa. D’aquesta manera, s’incorpora al grup Eva López, número tres de la llista nacional de Liberals d’Andorra que suplirà la vacant de Gallardo. López no serà oficialment consellera general fins a la sessió de Consell General prevista pel dimarts 4 de juny.

Aquest no serà l’únic canvi que patirà el Grup Parlamentari Liberal. Avui mateix s’ha informat la Síndica general que Ferran Costa n’ocuparà la presidència, el que l’obliga a deixar el càrrec de secretari de la Sindicatura, segons el Reglament de la cambra. En aquest sentit, des del GPL es proposarà a Sílvia Ferrer per substituir-lo. Aquest nomenament no és automàtic, ja que el Consell General haurà de votar de nou el càrrec que deixa vacant Ferran Costa.

D’altra banda, aquesta tarda en Junta de Presidents ha determinat la composició de les comissions legislatives. El repartiment proporcional de les presidències, segons l’article 42 del Reglament del Consell General, determina que el Grup Parlamentari Liberal ostenti una presidència i una vicepresidència. Ferran Costa serà el president de la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports mentre que Marc Magallon ocuparà la vicepresidència d’Economia.

Pel que fa a les delegacions internacionals, Ferran Costa serà membre de la delegació andorrana a l’OSCE i la UIP, Eva López al Consell d’Europa i Marc Magallon a la Francophonie.

 

Composició del Grup Parlamentari Liberal

Ferran Costa, president

Marc Magallon, president suplent

Sílvia Ferrer

Eva López (a partir del 4 de juny)

 

Assistència a Comissions Legislatives

Ferran Costa – Educació (president) i Finances i Pressupost

Marc Magallon – Economia (vicepresident) i Política Territorial, Urbanisme i Medi Ambient

Sílvia Ferrer – Afers socials i Igualtat; i Sanitat

Eva López – Justícia, Interior i Afers institucionals; i Política Exterior