Fer un mini jardí

jardi

Si no disposeu d’un jardí, però voleu gaudir de diverses plantes, podeu fer vosaltres mateixos un jardí de mida petita utilitzant només un test o una jardineria.

La mida del recipient serà la que limitarà les dimensions del vostre jardinet. Per això, és important que el recipient que escolliu tingui almenys un forat de drenatge a la seva base.

Poseu dintre del test un substrat format per terra, sorra de riu i compost. Quan hàgiu decidit quin serà el frontal del test marqueu per dintre el punt central.

Com a norma general, cal ubicar plantes de pot alt en el costat contrari al frontal del test, així podeu optar per flors com els lliris, les margarides, etc.

A partir d’aquí, heu de continuar plantant exemplars per línies des de darrere cap endavant, tenint en compte que siguin, a cada línia, d’un port més baix, i perquè resulti més atractiu combineu diferents colors.

Per exemple, podeu conrear jacints, narcissos nans, petúnies, pensaments…I a la part de davant col·loqueu espècies de port molt petit, preferiblement que es desenvolupin en forma de cascada, alguns exemples són les violetes o les alegries de la casa.

Per Redacció / Tot Sant Cugat