El formatger, Salvador Maura, de la formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall, serà el protagonista de la sessió ‘Parlem de formatge’ que organitza l’Àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Espai Ermengol- Museu de la ciutat.
El taller tindrà lloc el proper dimecres 17 d’agost, a les 16 h, a la formatgeria del Mas d’Eroles d’Adrall. Els participants elaboraran un formatge escaldat, dirigits pel formatger, en un taller que tindrà una durada d’una hora i on se’ls facilitarà tot el material necessari.
L’escaldat és un formatge de pasta filada elaborat amb llet crua de vaca, de color marfil, sense ulls i de pell molt fina. Textura elàstica, tova, amb una certa humitat i de tacte cremós. Té un retrogust àcid, saladet. Molt suau i agradable.
L’activitat del cicle ‘Parlem de formatge’ té un cost de 12 euros, una durada d’una hora i un aforament limitat a 10 persones. Cal fer inscripció prèvia a: https://agenda.laseu.cat/parlemdeformatge2022/
Salvador Maura
Salvador Maura i Rayó es va iniciar en la elaboració de formatges artesans l’any 2001, creant la Formatgeria Mas d’Eroles a Adrall, Alt Urgell. Maura és Enginyer Tècnic en Explotacions Agropecuàries, i un dels fundadors de l’Associació de Formatgers Artesans del Pirineu.
Maura forma part de la Junta de la Associació de Formatgers Artesans dels Pirineus, de l’Associació d’Artesans Alimentaris del Pirineu, i del TRAU (Turisme Rural Alt Urgell).
La ruta del formatge
L’Espai Ermengol de la Seu organitza visites guiades per a explicar la història del territori a través del formatge i de la producció lletera de la comarca. Aquesta ruta pels espais del Museu de la ciutat, finalitza amb una degustació de productes de la Cooperativa Cadí: formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, i el nou formatge del centenari ‘Neu’ de Cadí.
La propera sessió de la ruta del formatge serà el proper dissabte 20 d’agost, a les 18:00 h a l’Espai Ermengol, i té un cost de 4,5 euros.
Cal fer inscripció prèvia a: https://agenda.laseu.cat/parlemdeformatge2022/