La  secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, encapçala una delegació andorrana que visita des d’aquest dilluns i fins a dimecres, el País Basc. Durant el seu desplaçament la delegació visitarà diverses associacions i entitats relacionades amb diferents models d’inclusió per a persones per tal de conèixer exemples de funcionament referents i compartir experiències.

La delegació compta també amb la directora del Departament d’Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès, l’assessor del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, Toni Vilà, la cap d’Àrea d’Inspecció i Qualitat Educativa, Francesca Junyent, i per part de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell per la presidenta del Patronat, Pilar Díez, la directora general, Celine Mandicó, i l’adjunta de direcció, Agatha Moya.

Aquest mateix dilluns, la delegació ha visitat l’associació Gautena, que té per objectiu informar i sensibilitzar sobre la problemàtica de l’autisme i oferir serveis adequats a les persones amb aquest trastorn, basat en el model d’atenció centrat en la persona i els seus drets. En el marc d’aquesta visita s’han reunit amb els directius i tècnics de l’associació per tal de conèixer la seva organització i model de treball, i han pogut visitar diferents serveis i compartir experiències i coneixements a l’entorn d’aquest trastorn.

Posteriorment, la secretària d’Estat i la resta de la delegació s’han reunit amb la viceconsellera d’Educació del govern basc, Maite Alonso, i amb la delegada d’Educació de Gipuzkoa, l’inspector general, la directora d’Innovació Educativa i la responsable de necessitats educatives especials per conèixer el seu model d’escola inclusiva i intercanviar experiències i propostes de futur.

Dimarts i dimecres la delegació andorrana té previst participar en diferents reunions, amb la fundació Gureak, experta en inserció laboral i amb la fundació Matia, pionera en aplicar el mètode d’atenció centrada en la persona en l’àmbit de la gent gran. Així mateix, està previst que la secretària d’Estat es reuneixi amb l’alcalde de Sant Sebastià, Eneko Goia, el mateix dimarts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada