Fenoll considera que Andorra “està ben situada” en matèria d’igualtat de gènere

La secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, considera que Andorra “no està molt lluny” en matèria d’igualtat de gènere, ja que és un exemple en disposar de dones en llocs molt representatius de la política i el sector empresarial, o en el fet que la legislatura passada es va aconseguir la paritat al Consell General sense haver-hi cap llei que ho establís. Amb tot, Fenoll ha reconegut que “sempre hi ha camí per recórrer” i creu que encara s’han de millorar les diferències salarials entre homes i dones i el rol que la dona té assignat com a cuidadora de la gent gran i dels fills. La secretària d’Estat ha assegurat que l’aposta del Govern és treballar aquesta matèria des de la base, i és per això que aquest dimarts, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, s’han dut a terme tallers adreçats a infants de 6 a 12 anys per conscienciar-los de la necessitat que homes i dones assumeixin els mateixos rols. 

La ludoteca de Santa Coloma ha acollit, aquest dimarts, uns tallers a càrrec de d’Equip d’Atenció Integral a la Dona per treballar la coeducació amb els més petits. L’objectiu era reubicar alguns dels rols que la societat té preestablerts per a nens i per a nenes, en la línia del lema d’enguany de les Nacions Unides, que porta per títol ’50-50, un pas endavant per a la igualtat”. L’activitat ha comptat amb la participació d’una cinquantena d’infants d’entre 6 i 12 anys, que han treballat la temàtica mitjançant contes i jocs d’intercanvi de rols, i la presentació de l’acte ha anat a càrrec de la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, i la consellera de Social del Comú d’Andorra la Vella, Ester Villarubla.

En el marc de l’activitat, Ester Fenoll ha assegurat que Andorra està “ben situada” en matèria d’igualtat de gènere, tot i que “sempre hi ha camí per recórrer”. En aquest sentit, considera que al país hi ha moltes dones en càrrecs de responsabilitat, excepte en el sector financer i en els consells d’administració, on la representació femenina és menys visible.

També considera que cal millorar la diferència salarial entre homes i dones, que a nivell europeu es xifra en un 20 o 30%, tot i que a Andorra no es disposen de dades. A més, també creu que cal treballar en eliminar els rols de cuidadora que la dona té per definició, per aconseguir que tingui les mateixes possibilitats de projecció de carrera laboral i social que l’home.

Tot i que és difícil actuar en l’àmbit de l’empresa privada, Fenoll creu que des de l’administració s’ha de predicar amb l’exemple, i anar educant des de la base per tal que aquesta igualtat sigui una realitat. 

Text i foto: ANA