Fem PS vol que la situació del partit quedi aclarida després del congrés

La portaveu del grup Fem PS, Rosa Gili, ha opinat, aquest dijous, que la situació del partit ha de quedar aclarida un cop s’hagi celebrat el congrés. Ha indicat que amb l’elecció de la nova comissió executiva el partit podrà tornar a funcionar amb normalitat i s’hauran de resoldre els dubtes que hi ha, també, respecte a si els consellers generals Gerard Barcia, Jaume Bartumeu i Sílvia Bonet marxaran del partit i conservaran els escons.

Aquest dijous al vespre, el grup Fem PS presenta el seu projecte de partit de manera oberta a tots els militants i simpatitzants. La portaveu del grup, Rosa Gili, ha explicat que ja s’han començat a fer reunions amb el comitès locals per copsar les impressions dels militants, però que tot i així volen que durant la trobada hi hagi debat. A més, ha fet una crida a la implicació de tothom en aquest debat.

La portaveu també ha explicat que en la reunió es parlarà de la candidatura que presentarà el grup a la comissió executiva, i que estarà encapçalada per Pere López. De tota manera, ha indicat que encara manca tancar algunes de les persones que hi participaran.

Avortament

D’altra banda, Rosa Gili ha criticat el criteri emès per Govern sobre l’avortament i ha dit que ‘no ens ha sorprès massa però ens ha decepcionat’. Ha lamentat que amb una arc parlamentari amb el 50% de dones, seria una bona oportunitat per regularitzar una situació que considera que ataca ‘la dignitat de la dona’. Tot i així, ha dit que ‘conservem l’esperança que al final qui vota són els parlamentaris’, i ha considerat que la situació és prou important perquè ‘trobin la sortida que calgui’, referint-se a la possibilitat que els consellers que estiguin d’acord a despenalitzar l’avortament se saltin la disciplina de vot.

TOTES LES NOTÍCIES