FEDA reprèn els tallers escolars sobre estalvi energètic i riscos elèctrics

La coordinadora del MW Museu de l’Electricitat, Katia Vilana, fent un taller d'estalvi energètic a alumnes petits
La coordinadora del MW Museu de l’Electricitat, Katia Vilana, fent el taller amb alumnes (FEDA)

Forces Elèctriques d’Andorra, FEDA, ha reprès, aquest dijous, 29 de setembre, els tallers Pau Pampalluga que fa a les escoles per a conscienciar sobre la necessitat de l’estalvi energètic i donar eines als escolars per a fer un consum més responsable i per a prevenir també els riscos elèctrics.

El primer taller d’aquest curs ha tingut lloc a l’escola Sagrada Família d’Escaldes-Engordany, amb escolars de 1r i 2n. De fet, és la primera vegada que el taller s’ofereix a escolars de 5 i 6 anys, ja que anteriorment s’havia enfocat als alumnes més grans, però s’ha volgut adaptar el contingut per a arribar als infants més petits, que ja tenen una gran sensibilitat i consciència amb el medi ambient. El contingut d’aquests tallers acosta els escolars al canvi climàtic i a la necessitat de preservar el planeta i alhora els posa exemples pràctics per a ser més sostenibles energèticament.

FEDA té com un dels seus pilars la sostenibilitat i impulsa l’estalvi energètic des de fa molts anys per  acontribuir a l’acció climàtica. Actualment, a més, la conjuntura energètica fa més necessari i urgent que mai l’estalvi energètic i, per això, s’han iniciat diferents accions per a promoure’l.

A més de reunions promogudes pel Govern amb els sectors econòmics, FEDA impulsa la sensibilització a través de les xarxes socials i la seva pàgina web, busca donar exemple aplicant mesures d’estalvi en les seves instal·lacions i estén la sensibilització i formació a través dels tallers escolars.

Durant aquest curs escolar, FEDA té previst oferir aquest taller a més 400 alumnes i, així, aconseguir que els més petits siguin també impulsors d’un consum energètic responsable a les seves llars i que coneguin l’impacte ambiental que té.

A més d’aquests tallers, FEDA Cultura ofereix el taller Elèctrics!, que acosta la mobilitat elèctrica a alumnes de secundària, i convida els centres educatius a visitar el MW Museu de l’electricitat per a conèixer la història de l’energia a Andorra, els fenòmens elèctrics i l’exposició temporal que acull actualment titulada “Un planeta submergit pel plàstic”.

TOTES LES NOTÍCIES