Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) ha registrat, en el que portem de 2015, un temps d’interrupció del servei de només 4,56 minuts per client, una xifra que representa pràcticament la meitat respecte a la de l’any passat i que és la més baixa dels darrers 15 anys. Tot i que l’any no ha acabat, es tracta d’una xifra que s’ha calculat extrapolant les dades de les avaries de l’any actual a falta de molts pocs dies per acabar l’exercici. Segons la parapública, es tracta d’un rècord històric assolit gràcies a les millores en la xarxa elèctrica, com són el soterrament de les xarxes, la reducció del temps d’incidència de les avaries gràcies a la implantació de camins alternatius de subministrament, l’automatització dels processos i els sistemes de gestió a distància, i les millores en els protocols d’actuació.

FEDA també ha fet públics els resultats de les enquestes de satisfacció dels clients, que donen una nota global del 7,9 sobre 10. Les qüestions menys valorades són el preu i els canals de comunicació, mentre que els aspectes més ben valorats són l’atenció al públic, els mitjans humans i els mitjans tècnics.

Dins del balanç del 2015, la parapública també ha destacat que, després de tres anys consecutius de descens del consum d’electricitat, enguany es tancarà amb un augment de la demanda d’energia d’un 1,3%, sobretot arran de l’important increment de la demanda durant els mesos d’hivern a causa del fred, però també durant l’estiu, ja que al juliol va fer més calor que d’altres anys.

Finalment, pel que fa a la producció interna d’electricitat, la central hidroelèctrica ha produït 85 GWh, que corresponen al 14% de la demanda. La xifra és força inferior a l’any 2014, quan la central va produir el 20% de la demanda global d’energia al país, com a conseqüència de la llarga parada de manteniment durant l’estiu, que va obligar a buidar el llac d’Engolasters per canviar la vàlvula de capçalera.

(Text: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada