El Comú d’Encamp i FEDA han firmat aquest dimarts un conveni per tal de tirar endavant les obres de millora dels entorns del llac d’Engolasters i que tindran un cost de 120.000 euros, repartits a parts iguals. Concretament les obres es faran en dues fases, un primera que comença aquesta tardor i que estarà acabada a la primavera, i que contempla l’habilitació d’una zona lúdica i cultural per als més petits, amb jocs que guarden relació amb la força de l’aigua, i la instal·lació d’unes grades. Abans de l’estiu del 2014 s’acabarà la segona fase que consisteix en la construcció d’unes casetes de fusta per millorar els serveis oferts als visitants, situades entre els dos restaurants. Les dues actuacions es faran en la zona nord-est del llac, a la part oposada a la pressa. El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, i el president del consell d’administració de FEDA, Jordi Cinca, han signat el conveni a Encamp i ambdues parts molt satisfetes de poder tirar endavant aquest projecte i potenciar a nivell turístic la zona. El cònsol també ha recordat que s’està intentant buscar inversors que vulguin tirar endavant el projecte d’un telecabina que uneixi el centre d’Encamp amb el llac, fet que donaria un impuls a la zona del centre d’Encamp.

Els entorns del llac d’Engolasters tindran, l’estiu vinent, un nou aspecte. Unes grades, una zona lúdica i cultural amb jocs didàctics centrats en l’energia i l’aigua i unes casetes de fusta per ubicar-hi un punt d’informació i de lloguer de bicicletes conformen l’equipament que el Comú d’Encamp i FEDA posaran a l’angle nord de l’estany. Tal i com ha indicat el director de FEDA, Albert Moles, els treballs es faran en dos fases, la primera de les quals es farà aquesta tardor i la segona a la primavera.

El cònsol encampadà ha recordat que la voluntat del Comú sempre ha estat millorar la zona, fet que es demostra amb les tasques que en el seu moment es van dur a terme a les Pardines. Mas ha dit que la zona gaudeix d’uns entorns ‘immillorables ‘ i que aquestes obres serviran per posar-los en valor. En la mateixa línia s’ha manifestat Cinca, que en nom de la parapública ha dit que l’objectiu és que FEDA treballi conjuntament amb altres actors, com els comuns, per tirar endavant iniciatives d’aquesta índole, on els beneficiaris són tots els ciutadans. Així, ha volgut remarcar, que FEDA no només és una empresa que produeix energia, sinó que està fortament implicada en assumptes de la vida social del país.

En referència a les zones a arranjar, que es troben a l’angle oposat a la pressa, la fase 1 inclourà els jocs d’aigua, una sèrie d’elements a disposició dels visitants: rodes hidràuliques, espiral d’Arquímedes, etc i així fins a 8 jocs. En aquesta primera fase també es faran les grades, que no deixen de ser taulons de fusta massissa col·locats en forma d’escala. Finalment, es faran unes casetes , uns lavabos i es posarà un servei de lloguer de bicicletes.

Pel que fa a altres intervencions al voltant del llac, Mas ha recordat que el Comú voldria posar un giny mecànic per transportar visitants fins al llac. Tot i que no ha donat detalls, sí que ha parlat que s’està buscant inversors per tirar endavant el projecte d’un telecabina, i que s’estudia la manera de fer-ho factible. Així, el cònsol ha dit que hi ha vàries opcions de sortida des de Encamp, i no ha descartat que es pogués arribar a utilitzar, en l’hipotètic cas que el projecte tirés endavant, l’edifici de l’antic telecabina, que es va posar en marxa fa 50 anys.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada