FEDA es desplaça a Clara Rabassa per explicar als usuaris la història de l’electricitat i el seu museu

Una  trentena d’usuaris de la residència Clara Rabassa han après aquest dimecres al matí una mica més sobre la història de l’electricitat a Andorra i sobre tot el que es pot trobar al museu de FEDA. I ho han fet sense desplaçar-se de la residència, en una iniciativa de la parapública per “posar a l’abast de tothom” els continguts del museu, ha explicat la guia d’aquesta instal·lació, Joana Teixeira. Ho han fet de manera amena, a través sobretot “d’imatges i de música”, tal com ha destacat l’educadora social de Clara Rabassa, Amparo Calvo.

Apropar i “posar a l’abast de tothom” el contingut del Museu de l’Electricitat de FEDA. Aquest és l’objectiu pel qual s’ha organitzat aquest dimecres al matí un taller a la residència per a la gent gran de Clara Rabassa. El museu encampadà rep “moltes visites” d’aquest col·lectiu, ha assegurat la guia Joana Teixeira, fet que en constata el seu interès. Pensant en aquells que pel seu estat físic o cognitiu no s’hi poden desplaçar, s’ha optat perquè sigui el museu qui es desplaci per explicar el que conté, relacionat amb la història de l’electricitat a Andorra.

En total, una trentena d’usuaris de Clara Rabassa, entre aquests els que hi són les 24 hores del dia, els que estan en pisos tutelats i els usuaris del centre de dia, han assistit al taller, que ha tingut lloc a les instal·lacions de la residència. La informació transmesa, a càrrec de Teixeira, s’ha fet amena i “adaptada al públic”, sobretot focalitzada en la història de Fhasa i amb un fil conductor molt centrat en “anècdotes i històries”. Així mateix, s’ha utilitzat “les imatges i la música” per arribar millor als usuaris, ha afegit l’educadora social del centre, Amparo Calvo. Calvo ha explicat que quan FEDA els va presentar la proposta, van accedir sense ni pensar-s’ho perquè els va semblar una idea “molt innovadora”.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES