albert-moles-2FEDA ha produït enguany el 22% de l’electricitat que ha consumit el país, una xifra important que feia disset anys que no s’assolia. El motiu ha estat el bon any hidràulic registrat a la central d’Engolasters. El director general de la parapública, Albert Moles, ha informat que l’any vinent, el preu de la llum no s’apujarà.

FEDA ha pogut produir aquest any un 7% més d´electricitat del que és habitual. La central hidroelèctrica d´Engolasters ha generat un 20% del total de la demanda interna gràcies a les bones condicions meteorològiques. De fet aquest ha estat el tercer any de millor producció de la història de la parapública, amb xifres que no es registraven des de feia 17 anys. Aquest fet ha reduït les importacions fins al 78%. Moles ha afirmat que malgrat la dependència energètica exterior, Andorra continua sent competitiva. És un dels motius que ha afavorit que l’any vinent no s’apugi el preu de la llum.

Pel que fa les inversions de FEDA se situaran l’any vinent en 23 milions d’euros. A més, es continuarà invertint en la millora de la xarxa d’importació d’electricitat amb França i en projectes de diversificació, com ara la mobilitat elèctrica o la creació d’empreses tecnològiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada