La  companyia FCC i el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) participen, al costat de les empreses Simtech Design i Ibak, en el projecte europeu ARSI, acrònim anglès de Robot Aeri per la Inspecció del Clavegueram, que ha dissenyat, creat i provat un dron per examinar la xarxa de clavegueram que es començarà a utilitzar el 2018 a Barcelona.

El consorci ha provat amb èxit un vehicle micro aeri (MAV), multirrotor i equipat amb sensors de navegació, que és capaç de reduir els riscos laborals associats amb aquesta activitat i retallar les despeses de manteniment, mitjançant inspeccions més precises i ràpides. A més, l’aparell també pot arribar on els vehicles terrestres no ho fan, atès que l’acumulació de residus i d’aigües pluvials ho impedeix.

La directora de la Unitat de Robòtica de Eurecat, Pepa Sedó, explica que el projecte està “en la fase de desenvolupar l’autonomia dels drons, que estaran treballant de forma autònoma en el laboratori al setembre d’aquest any i en les clavegueres de Barcelona el setembre de 2018”.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada