Fase decisiva per a Joan Vinyes – Jordi Mercader en el CERA 2019

Els dies 8 i 9 de novembre (per quart any consecutiu) la localitat alacantina de La Nucía acollirà el ral·li de la costa mediterrània vàlid per al Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA). En concret serà la 25a edició del Rallye La Nucía – Mediterrani Costa Blanca, 10a i penúltima prova del calendari del CERA 2019. És evident que en aquesta cita es poden concretar de manera definitiva alguns dels títols que estan en joc.
Joan Vinyes – Jordi Mercader (Suzuki Swift R+), estaran en el podi de sortida, situat al Jardí de la Diputació d’Alacant a partir de les 19.00 hores del pròxim divendres (dia 8), amb l’ànim de repetir la bona actuació de la passada temporada que els va portar a l’esglaó més alt del podi de la categoria N5.

Els organitzadors de l’esdeveniment, Automòbil Club AIA, han mantingut bona part dels escenaris d’edicions anteriors encara que, en aquesta ocasió, les han configurat de manera diferent, sobretot, en les seccions matinals del dissabte (dia 9).
En total els participants hauran de superar un traçat de, aproximadament, 500 km, dels quals 152,59 km seran de velocitat.
Per a començar, el mateix divendres una vegada superada la cerimònia de sortida, els pilots s’enfrontaran al tram espectacle que els organitzadors hauran dibuixat en les instal·lacions del karting Finestrat. Un traçat quasi 2 km, en el qual es donaran cita un bon nombre d’afeccionats.

El dissabte (dia 9), a partir de les 7.30 hores, es disputaran dos bucles molt semblants encara que amb diferències sensibles. Inicialment es repetirà dues vegades tot un clàssic de la prova; Relleu-Penàguila (21,48 km). A continuació, en la secció 2 es disputaran Gorga-Fageca (12,81 km) i Famorca-Castells (7,03 km). En la secció 3, Gorga-Gorga (13,42 km), i una versió de 13,75 km, del Rebolcat, seran les cronometrades que es correran després de l’esmentada Relleu-Penàguila.
A la recta final de La Nucía 2019, seran Petracos-Pego (18,41 km) i Coll de Rates (12,04 km) les especials que centraran l’atenció dels seguidors de la prova.

Els pilots de l’equip Suzuki Motor Ibèrica es van desplaçar a La Nucía amb ganes de recuperar la versió que han mantingut, en general, durant bona part de la temporada i que es va veure truncada en la cita de Santander. Així ho comentava Joan: L’incident de Cantàbria està oblidat, són coses que de manera incomprensible han passat i continuaran passant en els ral·lis. Ara mateix estem ja en “mode-La Nucía” i centrats a fer els reconeixements tan bé com sigui possible, en un traçat que coneixem d’anteriors edicions, però sense confiances. Sempre pot haver-hi alguna sorpresa amagada.
Quant als objectius a aconseguir a La Nucía, Vinyes seguirà fidel a la línia seguida durant tota la temporada: La idea sempre és estar entre els més ràpids de la nostra categoria. A més d’estar alerta a l’evolució del ral·li per si podem sorprendre algun equip amb un vehicle de millors prestacions. Sens dubte aquesta última opció serà complicada en les carreteres d’Alacant.

Les impressionants instal·lacions de la ciutat esportiva Camilo Cano tornaran a ser el punt de reunió del Ral·li La Nucía 2019. En aquesta ocasió el recentment estrenat Estadi Olímpic de La Nucía acollirà els diferents apartats administratius de la prova així com el parc d’assistència, el parc tancat final i la cerimònia de lliurament de trofeus als guanyadors.

El shakedown, es disputarà en 4 km, de la carretera CV-755, que uneixen les localitats de Callosa d’en Sarria i Guadalest. L’horari previst per al test final abans de l’inici del ral·li, va entre les 10,00 i les 12,00 hores del divendres (dia 8), la primera mitja hora només per a pilots prioritaris. A continuació, entre les 12,15 i les 12,45 hores, es disputarà el TCC, reservat als pilots prioritaris, que a posteriori servirà per a establir l’ordre de sortida.

Com hem esmentat, a les 19,00 hores del mateix divendres (dia 8) es durà a terme la cerimònia de sortida en el Podi de Sortida situat al Jardí del Palau de la Diputació Provincial d’Alacant.
L’apartat competitiu començarà a continuació a la pista del Karting de Finestrat, escenari en el qual es disputarà (a partir de les 20.00 hores) l’especial inicial del 25 Rally La Nucía – Mediterraneo Costa Blanca.

TOTES LES NOTÍCIES